ממשלת הודו מעריכה כי היחידות החדשות יובילו ליצירת 20,000 משרות טכנולוגיה מתקדמות ישירות וכ-60,000 משרות עקיפות
הודו אישרה השקעה של עד 15.2 מיליארד דולר לבניית שלושה מפעלים חדשים לייצור שבבים, כחלק ממהלך המדינה להתמודד עם סין, טייוואן ומדינות נוספות במרוץ השבבים. בניגוד למגמה העולמית, אף אחד משלושת המפעלים לא יתמקד בתחום שבבי הבינה המלאכותית אלא ביישומים כלליים יותר.
ממשלת הודו מעריכה כי היחידות החדשות יובילו ליצירת 20,000 משרות טכנולוגיה מתקדמות ישירות וכ-60,000 משרות עקיפות.
המפעל הראשון, שהוא הפאב האמיתי הראשון בהודו יוקם על ידי קבוצת טאטא ההודית וחברת פאוור צ'יפ מטייוואן, באזור דהולרה שבגוג'ראט. הוא יכולת לייצר 50,000 פרוסות שבבים לחודש ולהפיק 3 מיליארד שבבים בשנה למגוון פלחי שוקיים, כולל מחשבים בעלי עוצמה גבוהה, רכבים חשמליים, תקשורת ואלקטרוניקה.
שר הטכנולוגיה ההודי, אשוויני ויישנאו, הודיע כי העבודות על הקמת המפעל יתחילו תוך 100 ימים. "בניית פאב טיפוסי היא תהליך שלוקח בין שלוש לארבע שנים. אנו נדחס את הזמנים באופן משמעותי," אמר השר.
לצד מפעל הייצור, הממשלה ההודית אישרה השקעה של 3.2 מיליארד דולר ביחידת הרכבה, בדיקה, סימון ואריזה של שבבים, שתוקם במדינת אסאם שבצפון-מזרח הודו על ידי טאטא להרכבת שבבים ובדיקות. מתקן זה יהיה היחידה השלישית לייצור שבבים בהודו ויהיה מסוגל לייצר 48 מיליון שבבים ביום. המתקן ישרת שבעה שווקים: רכב, רכבים חשמליים, אלקטרוניקה לצרכן, תקשורת וטלפונים ניידים.
בנוסף, הממשלה ההודית אישרה השקעה של 916 מיליון דולר מטעם חברות רנסאס אלקטרוניקס מיפן וסטארס מיקרואלקטרוניקס מתאילנד לשיתוף פעולה עם החברה ההודית CG Power לייצור שבבים מתמחים בסאננד שבגוג'ראט. מתקן זה יייצר שבבים לתחומים נישתיים כגון הגנה, חלל, רכבים חשמליים ורכבות מהירות, עם יכולת ייצור של 15 מיליון שבבים ביום.
מדובר באחד ממספר מאמצים של הודו לקדם את תעשיית השבבים המקומית. ב-2021, הממשלה ההודית הכריזה על תוכנית תמריצים בהיקף של 10 מיליארד דולר למשיכת חברות שבבים ויצרני תצוגות להקים מתקנים מקומיים במדינה, תוך הצעת תמריצים של עד 50% מהוצאות ההון לחברות שמקימות פרויקטים לייצור בהודו. התוכנית דרשה שינוי לאחר שלא הושג עניין רחב מחברות בינלאומיות, חלקם בשל תהליך רישום מסובך וחוסר באקוסיסטם קיים.