הוא נולד וגדל ברוסיה ואף הספיק להשלים את הדוקטורט שלו במיקרואלקטרוניקה באונב' Moscow Engineering Physics Institute (הידועה בשם המקוצר MEPhI) אבל למרבה המזל עבר בשנת 1993 לארה"ב בתחילה כחוקר אקדמי באונב' Rutgersניו ג'רסי שם ביצע מחקר יסודי בתחום הדיאלקטרי של שערים מתקדמים למכשירי CMOS . (מחקריו הפכו, כעבור עשור, לסטנדרטים ענפים ולרשימה של פטנטים הרשומים על שמו).
זמן קצר לאחר מכן הצטרף ד"ר יבגני גוסב לחברת IBM, שם הוביל פרויקטים בתחום טכנולוגיות הסיליקון המתקדמות במרכז המחקר והפיתוח של יבמ במזרח פישקיל ובמרכז המחקר ווטסון שבניו יורק. בשנת 2005 עבר לעמק הסיליקון בקליפורניה כדי להצטרף לחברת קוואלקום. בה הוביל את המחקר והפיתוח הטכנולוגי בתחום ה- MEMS ועסק במסחור טכנולוגיית התצוגה של mirasol. כיום משמש ד"ר גוסב כמנהל ארגון המחקר והפיתוח של קוואלקום לתחום הבינה המלאכותית בעמק הסיליקון ואחראי על פיתוח פלטפורמת מחשוב ולמידת מערכות משובצות.
אבל עיקר פרסומו ותהילתו של ד"ר גוסב קשורים לאיגוד שהיה שותף להקמתו בשנת 2018. זהו אגוד TinyML – ארגון בינלאומי ללא כוונת רווח שמטרתו להאיץ את פיתוח טכנולוגיות ומוצרים ללימוד מכונה ביחדות קצה ( EDGE ) במשטר נצילות מתח גבוהה המכוון למכשירים המופעלים באמצעות סוללות ופועלים באופן תמידי. ד"ר גוסב מוביל בעזרת יכולותיו המקצועיות את הפעלתן של עיבודי בינה מלאכותית במינימום מתח ומקסימום ביצועים. מה שנחשב עד לאחרונה כמשוואה בלתי אפשרית הופך בעזרתו של ד"ר גוסב למציאות קיימת. זהו תחום הצומח במהירות תוך שהוא תומך בטכנולוגיות ויישומי למידת מכונה, הכוללים חומרה (מעגלים משולבים וייעודיים), אלגוריתמים ותוכנות המסוגלות לבצע ניתוח נתונים מחיישנים (ראייה, שמע, IMU, ביו-רפואי וכו ') בהספק נמוך במיוחד, בדרך כלל בטווח של מיליוואטים ומטה, ומכאן מאפשרים שימוש במכשירים המופעלים ע"י סוללות בלבד וזמינים תמיד ((Always On. בין הישומים כיום נמצאים התקני IOT, ישומים רפואים, מערכות אבטחה, ציוד בטיחות ועוד.
כיום משמש ד"ר גוסב כיו"ר הדירקטוריון ארגוןTinyML העולמי הכולל כבר יותר מ -3,000 אנשי מקצוע מ- 200 חברות וארגונים ברחבי העולם כולל קהילה לא קטנה הפעילה בישראל.
לפי סקר של חברת המחקר ABI כמות מכשירים מבוססי TinyML צפויה להגיע ל -2.5 מיליארד עד 2030 ולשוק בהיקף הכנסות של יותר מ -70 מיליארד דולר!
ד"ר יבגני גוסב, ישתתף כמרצה בכנס ChipEx2021 ויסקור את היתרונות הטכנולוגים הטמונים במוצרים מבוססי TinyML .