המלצות אלו מכוונות להבטיח את מעמדה של ארה"ב כמובילה עולמית בתחום הטכנולוגיות המתקדמות ולסייע בהתמודדות עם האתגרים הגלובליים ההולכים וגדלים בתחום זה
ארגון תעשיית המוליכים למחצה האמריקאי (SIA) פרסם לאחרונה סדרת המלצות לוועדה הלאומית לטכנולוגיות מתקדמות (NSTC) במטרה לחזק ולפתח את תעשיית המוליכים למחצה בארה"ב. המלצות אלו מכוונות להבטיח את מעמדה של ארה"ב כמובילה עולמית בתחום הטכנולוגיות המתקדמות ולסייע בהתמודדות עם האתגרים הגלובליים ההולכים וגדלים בתחום זה.
עיקרי ההמלצות:
- הקמת מרכזי טכנולוגיה (Technical Centers – TCs): ה-SIA ממליץ על הקמת מרכזי טכנולוגיה ייעודיים שיתמקדו בתחומים מרכזיים בטכנולוגיות המתקדמות. מרכזים אלו יעסקו במחקר ופיתוח של טכנולוגיות מפתח ויספקו תשתית מחקרית מתקדמת לתעשייה האמריקאית. בין המרכזים המוצעים ניתן למצוא מרכזים לטכנולוגיות ננו, חומרי גלם מתקדמים, ייצור דיגיטלי ועוד.
- פיתוח תשתיות קיימות: לאור העלויות הגבוהות וזמן ההקמה הארוך של תשתיות חדשות, ה-SIA ממליץ לנצל תשתיות קיימות לצורך התחלת הפעילות של ה-NSTC. השימוש בתשתיות קיימות יאפשר להתחיל בפעילות המחקר והפיתוח במהירות רבה יותר ולחסוך בעלויות.
- תמיכה בפרויקטים קטנים ובינוניים: ה-NSTC צריך להציע מסלולי פרוטוטייפינג עם נתיב תרגום לייצור בהיקף רחב במספר מקורות מקומיים. המטרה היא להוריד את חסמי החדשנות ולאפשר לגורמים קטנים להשתתף בפרויקטים מחקריים, זאת לצד תכניות מחקר תחרותיות ופרטיות.
- פיתוח כוח אדם: אחת ההמלצות המרכזיות של ה-SIA היא לפתח ולחזק את ההון האנושי בתחום המוליכים למחצה. ה-NSTC צריך לעקוב אחר מספר הסטודנטים המשתתפים בפעילותו, ולספק תמריצים והכשרות כדי למשוך צעירים מוכשרים לתחום זה.
- קידום מחקר חוצה תחומים: ה-NSTC צריך להתמקד במחקר ופיתוח בתחומים חוצים כמו קיימות בייצור, טכנולוגיות אריזה מתקדמות ושימוש בחומרים חדשים. שילוב טכנולוגיות שונות לפתרונות מורכבים מחייב תיאום ושיתוף פעולה בין מרכזי המחקר השונים.
- שיתוף פעולה בינלאומי: ה-SIA מדגיש את חשיבות שיתוף הפעולה עם מדינות בעלות ברית לצורך קידום מחקר ופיתוח. הימנעות מתוכניות ומתקנים כפולים תאפשר לחברות לממש ערך ייחודי מכל מרכז מחקר ולמנוע תחרות מיותרת בין מתקני המחקר.
חברות משתתפות:
במסגרת ההמלצות, ה-SIA מציין את חשיבות שיתוף הפעולה בין גופים ממשלתיים ולא ממשלתיים, ובפרט עם חברות כמו MITRE ו-ASIC. השילוב של גופים אלו בתהליך המחקר והפיתוח יסייע בקידום הטכנולוגיות המתקדמות ויבטיח את ניצול המקסימלי של המשאבים והיכולות הקיימות .
לדברי נשיא SIA ג'ון נויפר, המלצות ה-SIA ל-NSTC מציבות תכנית מקיפה לפיתוח וחיזוק תעשיית המוליכים למחצה בארה"ב. "זאת באמצעות הקמת מרכזי טכנולוגיה ייעודיים, ניצול תשתיות קיימות, תמיכה בפרויקטים קטנים ובינוניים, פיתוח כוח אדם, קידום מחקר חוצה תחומים ושיתוף פעולה בינלאומי, תוכל ארה"ב לשמור על מעמדה כמובילה עולמית בתחום הטכנולוגיות המתקדמות. התמקדות בהורדת חסמי חדשנות וביצירת תשתיות מחקר מתקדמות תחזק את התעשייה המקומית ותסייע בהתמודדות עם התחרות הגלובלית בתחום זה."