משחקי המונדיאל הנערכים אחת לארבע שנים מרתקים עשרות מליוני צופי כדורגל נלהבים מכל העולם למרקעי הטלויזיה כדי לצפות במבצעים המרהיבים של כוכבי הכדורגל הטובים בעולם. השנה התווסף למשחקים בקטאר, מימד טכנולוגי חדשני בזכות תעשיית השבבים. שבב חדיש המותקן בכל הכדורים בהם משתמשים שחקי המונדיאל מאפשר לדעת באופן מדויק מי נגע בכדור, האם הכדור היה במצב נבדל או האם חצה את קוו השער במלא היקפו.
הטכנולוגיה הנמצאת בתוך הכדור קרויה Connected Ball והיא פותחה ע"י חברת אדידס. טכנולוגיה זו מבוססת על חיישן מסוג הפועל IMU בתדר Hz500 ומשדר נתונים בזמן אמת למרכז הבקרה של פיפי"א המנהלת את משחקי המונדיאל.
בעזרת הטכנולוגיה החדשנית ניתן היה לקבע בוודאות כי הבעיטה שנבעטה בדקה ה-54 ע"י ברונו פרננדש והובילה לשער הראשון של פורטוגל נגד אורוגוואיי תזקף לזכותו של פרננדש. טענתו של כוכב הכדורגל רונאלדו שעמד בסמוך לשער כי הוא זה שנגע אחרון בכדור בראשו ולכן השער צריך להיזקף לזכותו הוכחה כלא נכונה. תקרית כזו הייתה יכולה להיגמר כאחת המחלוקות המתמשכות לו זה היה קורה במונדיאל קודם, אבל לא הפעם. בהצהרה רשמית שהוציאה פיפא נאמר: "לא נמדד שום כוח חיצוני על ידי החיישן המדויק שהותקן בכדור".
ומה היתה תגובתו של פרננדש: "חגגתי את השער כאילו זה היה השער של כריסטיאנו. נראה לי שהוא נגע בכדור. המטרה הייתה למסור לו את הכדור. בכל מקרה, אנחנו מרוצים מהניצחון בלי קשר למי הבקיע. הכי חשוב שהשגנו את המטרה שלנו שהיא להיות בסיבוב הבא".