באפט ביצע את הרכישות בבורסה במהלך הרבעון השלישי של 2022 כאשר הערכת השווי של החברה צנחה למכפיל 13 בלבד * כעת היא אחת מ-10 האחזקות המובילות של ברקשייר האת'וויי * אנליסטים: מדובר במתן אמון של באפט באיכותה של TSMC ובתעשיית השבבים בכלל
ברקשייר האת'וויי השקיעה 4.1 מיליארד דולר ב-TSMC ברבעון השלישי של השנה, מה שמרמז על כך שייתכן שהערך של תעשיית השבבים מתחיל לעלות.
המחסור בשבבים בקצה העליון במהלך המגפה הגביל את ההיצע בשנים 2020 ו-2021, אך השנה הירידה בביקוש למוצרי צריכה אלקטרוניים החלה לשנות את התמונה והמחסור מתמתן.
מייסד ברקשייר האת'וויי, וורן באפט, לא משקיע בעסקים שהוא לא מבין. זה השאיר אותו מחוץ להרבה מגמות טכנולוגיות. בשנת 2017 הוא הודה בצער על כך שלא קנה מניות גוגל לאחר שלא הכיר בחוזק עסקי הפרסום שלה.
עם זאת שלוש חברות טכנולוגיה היו ברשימת הנכסים של הקרן כפי שהגישה לרשות האמריקנית לנירות ערך ברבעון השלישי. אפל היא האחזקה הטכנולוגית הגבוהה ביותר עם נתח שוק של 123 מיליארד דולר. מפתחת המשחקים Activision Blizzard (4.47 מיליארד דולר) ו-TSMC השלימו את 10 האחזקות המובילות. אבל לבאפט יש גם נתחים קטנים יותר בחברות מחשוב הענן אמזון ו-Snowflake .
TSMC מייצרת מוליכים למחצה שנכנסים למוצרי אפל כמו גם לשרתי מחשוב הענן של אמזון Azure. אם אפל ואמזון Azure יגדילו את המכירות, הביקוש למוליכים למחצה של TSMC יעלה. בין לוחותיה הגדולים נמנים גם קוואלקום ו-NVIDIA.
תעשיית ייצור השבבים הפכה להיות כל כך מרוכזת סביב כמה חברות – ובראשן TSMC וסמסונג, מכיוון שהיא דורשת הרבה השקעות הון ומרוויחה מהתקדמות לאורך עקומת הלמידה. יתרונות אלה לגודל מכונים חוק רייט, המציע כי על כל הכפלה מצטברת של יחידות המיוצרות, העלויות יירדו באחוזים קבועים. בקיצור, ככל ש-TSMC מייצרת יותר שבבים, כך רווחיותה משתפרת.