היום אנו שמחים לארח במדור “חמש עם…” את חן שגיב, מייסדת ומנכ"לית משותפת של שגיבטק, חברת פרוייקטי תוכנה בתחומי הבינה המלאכותית, ראייה ממוחשבת ולמידה עמוקה. בראיון בלעדי ל- Chiportal אומרת חן: "אני צופה שמשבר הקורונה ישפיע על ההייטק בכמה רמות: עבודה מהבית תהפוך להיות שכיחה ופשוטה יותר ושילוב של עבודה במשרד ועבודה מהבית יהיה חיובי לטובת איזון בין עבודה וחיים אישיים". לפניכם הראיון המלא עם חן שגיב:
1. כיצד מתמודדת חברתך עם משבר הקורונה? (האם פיטרתם עובדים, צמצמתם פעילות וכו')
החל מה- 15 למרץ כל עובדי החברה עברו לעבודה מהבית. בתחום של פיתוח קוד ואלגוריתמיקה כל מה שאנשי הפיתוח זקוקים לו הוא מחשב וחיבור לאינטרנט. אין ספק שאנחנו בני מזל מהבחינה הזו.
אנחנו רגילים לנהל את הפרוייקטים שלנו בצורה מאוד הדוקה ושומרים על רמת תקשורת גבוהה עם הלקוחות שלנו בארץ ובעולם. שני דברים האלה חשובים יותר מתמיד בתקופה הזו כדי לייצר רצף עבודה בפרוייקטים השונים.
השילוב של הקורונה ביחד עם חופשת הפסח יצר האטה מסוימת של הפעילות, אך אנו מצפים שכמו בכל שנה הפעילות תחזור לעצמה עם החזרה מהחופשות.
2. איזה טיפ ניהולי להתמודדות עם המשבר את יכולה לתת למנהלים אחרים בהייטק?
לאורך שנות הפעילות שלנו למדנו שבמשברים צריך לעבוד בשקיפות, לשתף, לשמור על רמת תקשורת גבוהה ולעבוד קשה כדי לשמר את עובדי החברה ולקוחותיה.
חברת פרוייקטים רגילה להתמודדות עם תקופות של עומס מצד אחד ותקופות של שקט מצד שני. למדנו לנצל תקופות שקטות יחסית לפיתוח תשתיות כדי להיות מוכנים לאתגרים הבאים.
אנחנו כמובן משתדלים למקסם הכנסות ולמזער הוצאות, ועדיין מקפידים לפנק את העובדים שלנו כל שבוע במשהו אחר: עוגות, חבילה מתוקה, זר פרחים, ארוחה משפחתית מפנקת ועוד.
3. האם אתם מפעילים עבודה מרחוק/מהבית – מה מסקנותיך משימוש בשיחות וידאו ועבודה מבוזרת?
עבודה חלקית מהבית הינה חלק מהדי.אן.איי של החברה שלנו כבר שנים רבות. כעת, זו הפעם הראשונה שכל החברה עברה לעבוד מהבית כבר יותר מחודש, ולשמחתנו העבודה מתנהלת כרגיל ועם רמת תקשורת גבוהה.
אנחנו שומרים על קשר יומיומי במיילים, טלפונים, שיחות וידאו – ולמרות שהמפגש הבינאישי חסר מאוד לכולם, אנחנו שמחים לאפשרות לראות את בני השיחה שלנו, לשתף מסכים ולהרגיש שלמרות שכל אחד יושב בביתו, יש עדיין תחושה של ביחד.
4. האם את צופה שינויים בהייטק ו/או בעולם העסקי בעקבות המשבר או שהכל יחזור לקדמותו?
אני צופה שמשבר הקורונה ישפיע על ההייטק בכמה רמות: עבודה מהבית תהפוך להיות שכיחה ופשוטה יותר ושילוב של עבודה במשרד ועבודה מהבית יהיה חיובי לטובת איזון בין עבודה וחיים אישיים.
אני מעריכה שברגע שניתן יהיה לקיים תערוכות מקצועיות וכנסים אנשים ישמחו להגיע אליהם ומפגשים אישיים עם לקוחות יחזרו להיות חשובים.
תחום פעילות משמעותי שלנו הוא תחום הבריאות הדיגיטלית בכלל, ותחום הפתולוגיה החישובית בפרט – אנו צופים שתחומים אלה יזכו לתשומת לב רבה יותר בשנים הבאות במיוחד כעת כשהקורונה הדגימה בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים שאנשים בריאים הם אלה שיוצרים חברה מתפקדת וכלכלה בריאה.
5. מסקנות כלליות ותובנות שלך ממשבר הקורונה (מה היית צריכה לעשות אחרת, מה צריכה לעשות ממשלת ישראל למען התעשיה, מה הציפיות שלך מספקים, לקוחות, עובדים?)
לשמחתי, זה מצב שנערכנו אליו מבעוד מועד. כבר בסוף ינואר נערכנו למשבר הקורונה. אמנם לא ציפינו לשינוי כל כך דרמטי באורחות החיים שלנו ולמשבר ממושך כל כך, אבל הבנו שייתכן שנהיה במצב שיצריך עבודה מהבית.
אני חושבת שהמדינה צריכה לאפשר לעסקים קטנים ולחברות קטנות לצלוח את החודשים הקרובים על ידי נתינת אפשרות לשלם תשלומים קטנים ככל האפשר ומאוחרים ככל הניתן לרשויות, כפי שנעשה למשל עם הארנונה.
תותחית על!!!