היום אנו שמחים לארח במדור “חמש עם…” את יואל גת, מנכ"ל חברת SatixFy ובעבר המנכ"ל והמייסד של גילת רשתות לוויין (GILT). בראיון בלעדי ל-Chiportal אומר יואל: "אני צופה שכמה ממרכזי התכנון הבינלאומים בישראל יאלצו להקטין פעילותם וכתוצאה מכך יותר עובדים מוכשרים (טאלנטים) יעברו לעבוד בחברות הישראליות. אני חושב שזהו מפתח חשוב להצלחתינו כמדינה". לפניכם הראיון המלא והמרתק עם יואל גת:
1. כיצד מתמודדת חברתך עם משבר הקורונה? (האם פיטרתם עובדים, צמצמתם פעילות וכו')
לא הפסקנו או האטנו שום פעילות, לא ביצענו קיצוץ בשכר, עשינו שינויים מועטים מאד במצבת העובדים (פחות מ- 10%) ואף הוספנו כמה עובדים.
2. איזה טיפ ניהולי להתמודדות עם המשבר אתה יכול לתת למנהלים אחרים בהייטק?
אנחנו נפגענו פחות מאחרים. רבים מלקוחותינו המשיכו לעבוד אתנו לאורך המשבר. אינני מרגיש שיש לי את הכישורים לתת עצות לאחרים.
3. האם אתם מפעילים עבודה מרחוק/מהבית – מה מסקנותיך משימוש בשיחות וידאו ועבודה מבוזרת?
אנחנו חברת שבבים/חומרה. לכן איננו יכולים להתבסס רק על עבודה מהבית. יש ערך גדול מאד לשיחות המסדרון לעומת שיחות הוידאו שלדעתי הן הרבה פחות יעילות. במסגרת פעיליותינו עלינו לבצע אינטגרציה בין חומרה לתוכנה ואין דרך לפתח ולהשיק שבב חדש מהבית. במהלך המשבר עבדנו במשרד עם כמות העובדים המקסימלית המותרת ואני שמח לומר שכעת חזרנו ל -100% פעילות. כפי שניתן להבין אינני חסיד גדול של עבודה מהבית.
4. האם אתה צופה שינויים בהייטק ו/או בעולם העסקי בעקבות המשבר או שהכל יחזור לקדמותו?
אני מקווה שיהיו שינויים מינימלים. לדעתי בתוך חודשים ספורים אף אחד לא יזכור שהיה פה משבר קורונה. המסעדות רק נפתחו וכבר אי אפשר להשיג מקום במסעדות הטובות להרבה זמן. זוהי הרוח האנושית. אתה שוכח מהר.
5. מסקנות כלליות ותובנות שלך ממשבר הקורונה (מה היית צריך לעשות אחרת, מה צריכה לעשות ממשלת ישראל למען התעשיה, מה הציפיות שלך מספקים, לקוחות, עובדים?)
תקוותי היא שהעובדה שהקפדנו לא לשנות את תנאי ההעסקה ותנאי העבודה לאורך כל המשבר תגדיל את נאמנות העובדים לחברה.
אני גם מקווה שהעובדים יתייחסו יותר לתפקידם ומקום עבודתם מאשר לקורות החיים שלהם. אני צופה שכמה ממרכזי התכנון הבינלאומים בישראל יאלצו להקטין פעילותם וכתוצאה מכך יותר עובדים מוכשרים (טאלנטים) יעברו לעבוד בחברות הישראליות. אני חושב שזהו מפתח חשוב להצלחתינו כמדינה.