חוק ה-STAR מבקש להאריך את זיכוי המס להשקעות בייצור שבבים ולהרחיבו גם לתחום התכנון, כדי לשמור על היתרון הטכנולוגי של ארה"ב מול התחרות הגלובלית
התאחדות תעשיית המוליכים למחצה (SIA) פרסמה היום הצהרה מטעם נשיא ומנכ"ל הארגון, ג'ון נויפר, אשר בירך על הצגת חוק ה-STAR (Semiconductor Technology Advancement and Research) הדו-מפלגתי בבית הנבחרים של ארצות הברית. חוק ה-STAR מאריך את תוקפו של חוק האשראי להשקעות בייצור מתקדם (AMIC) – זיכוי מס של 25% לייצור שבבים – ומרחיב את הזכאות להטבה כך שתכלול גם השקעות בתכנון שבבים, תחום מחקר אינטנסיבי המתמקד במיפוי המורכב של מעגלים חשמליים ופונקציונליות של שבבים. את יוזמת החקיקה הובילו חברי הקונגרס בלייק מור (רפובליקני, יוטה), סוזן דלבנה (דמוקרטית, וושינגטון) ו-12 נוספים. גרסה דומה של החקיקה הוצגה בבית הנבחרים גם בשנה שעברה.
"המובילות האמריקנית במחקר, תכנון וייצור מוליכים למחצה קריטית לכלכלה, לטכנולוגיה ולביטחון הלאומי של ארה"ב. חוק CHIPS והטבת המס להשקעות היוו הצלחה גדולה בחיזוק המערכת האקולוגית של השבבים בארה"ב, עודדו השקעות פרטיות משמעותיות וסייעו להכניס את ארה"ב למסלול של פי שלושה קיבולת ייצור שבבים עד שנת 2032 – הגידול האחוזי הגדול בעולם. הארכת תוקף האשראי באמצעות חוק ה-STAR תאפשר המשך תנופה זו ותקדם צמיחה נוספת בייצור שבבים בארה"ב.
"הרחבת ההטבה כך שתכלול גם את תחום תכנון השבבים תבטיח שארה"ב תשמור על יתרונה הכלכלי, הביטחוני והטכנולוגי כמדינה המובילה בעולם בטכנולוגיית מוליכים למחצה. בזמן שבו מתחרים גלובליים מבצעים השקעות היסטוריות בתעשיית השבבים שלהם, אנו קוראים לקונגרס להעביר את חוק ה-STAR כדי לסייע לארה"ב לנצח במירוץ השבבים, לחזק את כלכלתה וביטחונה ולהבטיח את מעמדה כמובילה עולמית בתעשיית השבבים לשנים הבאות."
התקציב להשקעות בייצור מתקדם (AMIC), המעוגן בסעיף 48D, הוכיח עצמו כמניע רב עוצמה להשקעות בייצור ואריזת שבבים. הוא סייע למשוך השקעות פרטיות בהיקף של 450 מיליארד דולר, חיזק את הכלכלה והביטחון הלאומי של ארה"ב, וכן שיפר את עמידות שרשרת האספקה. האשראי צפוי לפוג בסוף 2026, והארכתו תאפשר לארה"ב להמשיך במאמציה לחיזוק יכולות הייצור המקומיות שלה.
למרות יתרונותיה המובנים של ארה"ב בתחום תכנון השבבים – הכוללים חברות תכנון מובילות, אוניברסיטאות מהטובות בעולם וכוח עבודה מיומן – המדינה מתמודדת עם אתגרים שמאיימים על מעמדה כמובילה עולמית. יתרה מכך, התמריצים שמציעים מתחרים גלובליים עבור חדשנות בתחום תכנון שבבים והשקעות במו"פ עולים על אלו הקיימים בארה"ב. חוק ה-STAR יסייע לאזן את התנאים בין ארה"ב למתחריה ויבטיח שהמדינה תשמור על יתרון החלוץ שלה, תוך שמירה על מובילותה הטכנולוגית.
התאחדות תעשיית המוליכים למחצה (SIA) קראה להעביר את חוק ה-STAR במסגרת סדר היום המדיני שלה שפורסם מוקדם יותר החודש תחת הכותרת "ניצחון במירוץ השבבים".