חברת השבבים החדשה אינגוניימה (Ingonyama) המפתחת מאיצי חומרה לישומי קריפטוגרפיה מסוג Zero-Knowledge Proof (ZKP) הכריזה על תוכנית מענקים כוללת בסך של 100,000 דולר. המענקים יוענקו לחוקרים שיעשו שימוש ב- ICICLE – מוצר הדגל של החברה שהוא למעשה ספריית קריפטוגרפיה רב-תכליתית וחדשנית.
אינגוניימה הוקמה בדצמבר 2021 ע"י עומר שלומוביץ, בוגר יחידות העילית 8200 ו-8100 שכבר הקים בעבר שתי חברות סטרטאפ. בתחילת 2022 צירף איליו שני אנשי פיתוח שבבים מנוסים. הראשון מיקי אסא, הצטרף לחברה כ-CTO במרץ 2022 לאחר שעבד שנים רבות בברודקום ומיד אחריו הצטרף גם דני שטרמן, איש תעשיה ותיק שהספיק לרכוש נסיון פיתוח עשיר בחברות כגון AMCC, PM Sierra וברודקום. שטרמן משמש כיום כסמנכ"ל הפיתוח של החברה.
בנובמבר 2023 הצליחה החברה (למרות מלחמת חרבות ברזל) להשלים גיוס סיד מרשים של 20 מליון דולר משורה של משקיעי הון סיכון בינלאומים בהובלת Walden Catalyst, Geometry ו-Blue Yard Capital. היתה זו הוכחה לתמיכה החזקה שזוכות חברות הזנק ישראליות גם בתקופת מלחמה אך קשורה כמובן גם בגישה החדשנית של החברה. אינגוניימה מסייעת באבטחת מידע מוצפן בעזרה שבב המאיץ משמעותית את החישובים המורכבים הכרוכים בחישובי ZKP.
לטכנולוגיית ZKP יש פוטנציאל לחולל מהפכה במספר ישומים כולל:
o בלוקצ'יין ומטבעות קריפטו: שיפור פרטיות, מדרגיות ואבטחה במערכות בלוקצ'יין.
o העברת מידע רפואי: אפשרות להעברת מידע בין מוסדות רפואים ללא חשש לזליגת מידע רגיש ואישי
o שירותים פיננסיים: מתן אפשרות לעסקאות פיננסיות מאובטחות ופרטיות.
ניהול שרשרת אספקה: שיפור השקיפות והביטחון של שרשראות האספקה.
o פרטיות נתונים: מאפשר שיתוף וניתוח נתונים מאובטחים תוך שמירה על פרטיות המשתמש.
אינגוניימה (שמשמעותו אריה בשפת הזולו) הופכת קריפטוגרפיה עתירת מחשוב לנגישה למפתחים, וע"י כך מאפשרת ליצור בקלות יישומים רבי עוצמה בזמן אמת. מטרת תוכנית המענקים החדשה של החברה היא לעודד מפתחים להשתמש בטכנולוגיה שפיתחה החברה ולהופכה לפופולארית ושימושית יותר.
להגשת בקשה לקבלת מענק: Ingonyama Research Grants 2025