טאואר סמיקונדקטור סוגרת את פאב 1 במגדל העמק, תעביר הייצור לפאב 2 לצורך חיסכון תפעולי
חברת Tower Semiconductor מישראל הציעה להקים מתקן ייצור (פאב) בהשקעה של 8 מיליארד דולר בהודו לייצור שבבים בטכנולוגיה של 65 ננומטר ו-40 ננומטר, כך דווח ב"האקספרס ההודי". המהלך נעשה במסגרת המאמצים המתמשכים של ממשלת הודו לקדם ייצור מקומי של חצאים מוליכים למחצה, ובהמשך להכרזות מחברות כמו Micron להקים מפעלי OSAT במדינה.
ממשלת הודו נמצאת בתהליכי הערכת ההצעה, ובמידה ותאושר תחת תוכנית הודו לייצור שבבים בהיקף של 10 מיליארד דולר, הממשלה תשתתף ב-50% מהעלות.
ההודעה על הצעת Tower Semiconductor מצטרפת לגל התעניינות גלובלית בקידום ייצור שבבים, עם דיווחים על הכרזות אמריקאיות להשקעות של מספר מיליארדים בתחום בשבועות הקרובים. למרות האתגרים, התעניינות זו מעידה על ההזדמנויות הרבות הטמונות בהודו לחברות טכנולוגיה גלובליות, הן בשל כישורי ההנדסה המקומיים והן בשל השוק הגדל.
כמו כן, ההצעה של Tower Semiconductor מדגישה את הצורך במדיניות רחבה יותר, התומכת בכל שרשרת האספקה של הענף, כולל תמריצים פיננסיים, מבנה מסים תחרותי, וזמינות של משאבים כמו אדמה, מים ותשתיות. ההצלחה של הודו בתחום ייצור השבבים תלויה ביכולתה לטפל באתגרים אלו ולהפוך לשחקן משמעותי בנוף הגלובלי של ייצור שבבים.
איחוד תפעולי בישראל
טאואר סוגרת את פאב 1 במגדל העמק ותעביר הייצור לפאב 2 לצורך חיסכון תפעולי. כך מסרה הנהלת החברה בדוח לרבעון הרביעי של 2023. עוד נמסר כי החברה תוותר על פרויקטים לא רווחיים כדי לפנות מקום.
"כמענה לשינויים שחלים במגמות בשוק הגלובלי ובביקוש מהלקוחות, החברה תייעל את פעילות התפעול בישראל באופן של איחוד תפעולי של פעילות ה-6 אינץ' של החברה, המבוצעת על ידי פאב 1, עם פעילות ה- 8 אינץ' המבוצעת על ידי פאב 2. חלק מהפעילות תשולב בצורה מלאה בפאב 2 ותאפשר יעילות ורציפות תפעולית. במקביל, פעילויות מסוימות ששיעור הרווחיות מהן נמוך תופסקנה וזאת בהתאם ליעדים האסטרטגיים ארוכי הטווח של החברה ולמודל הפיננסי ארוך הטווח שלה." כתבו אנשי הנהלת החברה.
המכירות ברבעון הרביעי של 2023 הסתכמו ב-352 מיליון דולר, בהשוואה ל-358 מיליון דולר ברבעון השלישי של 2023. המכירות ברבעון הרביעי של 2022 הסתכמו ב- 403 מיליון דולר.
הרווח הגולמי ברבעון הרביעי של 2023 הסתכם ב-84 מיליון דולר, בהשוואה ל-87 מיליון דולר ברבעון השלישי של 2023. הרווח הגולמי ברבעון הרביעי של שנת 2022 הסתכם ב-125 מיליון דולר.
הרווח התפעולי ברבעון הרביעי של 2023 הסתכם ב-45 מיליון דולר, בהשוואה ל-362 מיליון דולר ברבעון השלישי של שנת 2023, שכלל תקבול שנבע מביטול הסכם המיזוג עם אינטל בסך של 314 מיליון דולר, נטו לאחר ניכוי עלויות הקשורות לעסקה. הרווח התפעולי ברבעון הרביעי של 2022 הסתכם ב-99 מיליון דולר וכלל 14 מיליון דולר הכנסה, נטו בהקשר לארגון מחדש של פעילות החברה ביפן שארעה במהלך 2022.
הרווח הנקי ברבעון הרביעי של 2023 הסתכם ב-54 מיליון דולר, המייצג $0.49 רווח בסיסי למניה ו-$0.48 רווח מדולל למניה, בהשוואה ל-342 מיליון דולר ברבעון השלישי של 2023, המייצג $3.10 רווח בסיסי למניה ו-3.07$ רווח מדולל למניה וכולל 290 מיליון דולר, נטו לאחר מיסים מהתקבול שנבע מביטול הסכם המיזוג עם אינטל. הרווח הנקי ברבעון הרביעי של 2022 הסתכם ב-83 מיליון דולר, המייצג $0.76 רווח בסיסי למניה ו- $0.75 רווח מדולל למניה וכלל רווח של 9 מיליון דולר, נטו בהקשר לארגון מחדש של פעילות החברה ביפן.
ובאשר ליפן גם מציינים חברי הנהלת החברה בדו"ח: "ביום 1 בינואר 2024, ארעה רעידת אדמה ביפן באזור שסמוך למפעלים שלנו ב- Hokuriku, שבה לא נגרם נזק פיזי לעובדי החברה. הודות לאיכות הבנייה של המבנים, לא נגרם נזק פיסי למבנים אולם נגרם נזק למכונות ולמלאי בתהליך בשני המפעלים, וכן נגרמה הפסקה בפעילות המפעלים. הודות לעבודה המסורה והאיכותית של עובדי החברה, חזרו שני המפעלים לפעילות שבעת הנוכחית מגיעה לרמה שתוכננה בתוכנית השנתית."
ראסל אלוואנגר, מנכ"ל טאואר סמיקונדקטור, אמר: "סיימנו את שנת 2023 עם דלתות רבות והזדמנויות חדשות שנפתחו בפנינו לאחר עסקת מיזוג שלא התממשה. החברה נמצאת במצב הטוב ביותר בהיסטוריה שלה, בהתבסס על איתנותה הפיננסית, ההיצע הטכנולוגי שלה, ביצועיה התפעוליים והרחבת יכולותיה, כל זאת תוך כדי שותפות אסטרטגית חשובה ביותר עם לקוחות החברה."
אלוואנגר הוסיף: "אנו צופים התאוששות במספר פלחי שוק ולכן צופים צמיחה בהכנסות מרבעון לרבעון במהלך שנת 2024."