ממשלת הודו אישרה תוכנית של 10 מיליארד דולר למשיכת יצרני מוליכים למחצה וצגים. תממן עד מחצית מעלויות הבנייה של יצרנית שבבים. בנוסף לטאואר גם פוקסקון התעניינה. שר הטכנולוגיה של הודו: רוצים לבנות אקוסיסטם שלם מהתכנון ועד לייצור והאריזה
ממשלת הודו אישרה תוכנית תמריצים של 10 מיליארד דולר למשיכת יצרני מוליכים למחצה וצגים.
הממשלה תספק תמיכה של עד 50 אחוז מעלות הבניה של מפעלים מהתחומים הללו העומדים בקריטריונים שנקבעו.
סוכנות הידיעות רויטרס מסרה כי שלוש חברות הביעו התעניינות בהקמת מפעלי שבבים בסבסוד ממשלת הודו: פוקסקון הטאיוונית , טאואר סמיקונדקטור הישראלית וקונסורציום מסינגפור הביעו עניין בהקמת מתקנים המעורבים בפיתוח שבבים בהודו. קבוצת Vedanta מעוניינת בבניית מפעל צגים.
בנובמבר הודיעה קבוצת טאטא – הקונצרן הגדול בהודו כי היא מתכננת להשקיע עד 300 מיליון דולר בקווי ייצור של שבבים וביחידות בדיקה.
"התוכנית תפתח עידן חדש בתחום ייצור האלקטרוניקה על ידי מתן חבילת תמריצים תחרותיים מול שאר העולם לחברות ייצור מוליכים למחצה וצגים כמו גם בתי תכנון", נאמר בהצהרה של הממשלה.
שר הטכנולוגיה אשוויני ווישנו אמר כי חבילת התמריצים מקווה לפתח "את המערכת האקולוגית השלמה של המוליכים למחצה – מתכנון שבבים ועד לייצור, האריזה והבדיקה שלהם ".
הממשלה צופה שהתוכנית תיצור כ-35,000 משרות באיכות גבוהה, 100,000 מקומות עבודה עקיפים ותמשוך השקעות בשווי 1.67 טריליון רופי (8.8 מיליארד דולר).
התמריצים מגיעים על רקע המחסור בשבבים שגרם לממשלות ובראשן ארה"ב לספק חבילות תמריצים גדולות ליצרני שבבים.
טאואר מצידה עוסקת לאחרונה רבות בהרחבת כושר היצור שלה והמפעל בהודו אמור להתווסף לכוונות ההתרחבות העיסקית שלה. בקיץ האחרון פרסמנו את הקמת המפעל המשותף לטאואר וחברת ST MICRO באיטליה ולאחרונה נודע על כוונותיה של טאואר להקים מפעל חדש גם בארה"ב.