תהליך זה הפך את טאואר לחברה עצמאית שוב, שאינה קשורה לקונסורציום ISMC שממנו נאלצה לפרוש בשל תהליך המיזוג שלא צלח בסופו של דבר. לפיכך היא יכולה לה לחפש שותפים הודים חדשים. חברות הודיות גדולות כמו ריליינס, Tata ו-HCL מעוניינות במיזם ISMC לשעבר
חברת טאואר סמיקונדקטור הישראלית, יצרנית שבבים מתקדמת, הייתה מעורבת בתוכניות להקים מפעל ייצור שבבים בהודו מאז 2012. בפברואר 2022, טאואר התקשרה עם קונסורציום בינלאומי לפבריקציית שבבים בהודו (ISMC) כדי לספק טכנולוגיה בגודל 65 ננומטר למפעל שבבים אנלוגיים שעמד לקום בהודו בהיקף 40,000 פרוסות שבבים לחודש. אולם, העסקה בוטלה בגלל תוכניותיה של אינטל לרכוש את טאואר תמורת 5.4 מיליארד דולר.
ב-15 באוגוסט 2023, אינטל החליטה שלא להאריך את החוזה לרכישת טאואר בגלל אי קבלת אישור רגולטורי מסין. תהליך זה הפך את טאואר לחברה עצמאית שוב, לא קשורה ל-ISMC, ומאפשר לה לחפש שותפים הודים חדשים. חברות הודיות גדולות כמו ריליינס, Tata ו-HCL מעוניינות במיזם ISMC לשעבר.
טאואר מציעה טכנולוגיות מתקדמות עד 45 ננומטר וניסיון רב בשיתופי פעולה בינלאומיים. הממשלה ההודית עשויה לדרוש השקעה של 25% מטאואר בכל מיזם מאושר ולהציע תמריצים שיכסו 50-70% מהעלויות. לדוגמה, במיזם בהיקף 4 מיליארד דולר, טאואר יכולה להשקיע 300 מיליון דולר ולקבל 25% בעלות תמורת טכנולוגיה והון.
יתרון נוסף לטאואר הוא שרנדיר תאקור, לשעבר בכיר באינטל וכיום בטאטא, יכול לקדם שותפות בין טאטא לטאואר. גם ודאנטה ו-STM מעוניינות להיכנס לתחום בהודו לאחר פירוק המיזם שלהן עם פוקסקון. יש הזדמנות גדולה לטאואר לשתף פעולה עם חברות הודיות מובילות ולממש סוף-סוף את חזונה להקים מפעל שבבים מתקדם בהודו.