מדובר בצעד נגדי לחוק השבבים האמריקני שנותן הקלות מס לחברות המיצרות ומקיימות פעילות מחקר ופיתוח בארה"ב
לפני ימים אחדים דיווחנו לכם כי TSMC משנה את החלטתה ובמקום מפעלי 5 ננומטר היא תקים בארה"ב מפעלים מתקדמים יותר. כעת, כשאירופה, יפן וארה"ב מפתות יצרניות שבבים ליצר בשטחן באמצעות תמריצים והקלות מס בניסיון לשבש את המונופול של טייוואן ודרום קוריאה על ייצור השבבים המובילים, טאיוואן נלחמת בחזרה. ממשלת טייוואן אישרה ביום חמישי הקלות מס לחברות היי-טק המבצעות פעולות מחקר, פיתוח וייצור במדינה.
חברות היי-טק שמשקיעות סכומי עתק במו"פ בטאיוואן יוכלו להפחית את תשלומי ההכנסה שלהן ב-25%. כמו כן, הממשלה תיתן הקלות מס של 5% לחברות הרוכשות ציוד לייצור מתקדם.
באמצעות הקלות מס החדשות, ממשלת טאיוואן מקווה לעצור את עזיבתן של חברות כמו TSMC שמבצעות גם מו"פ וגם ייצור בטאיוואן (ולכן היא תקבל הקלות מס של 30%). זה גם הופך את טייוואן לאטרקטיבית יותר עבור חברות כמו Alchip, שמתכננת שבבים בטייוואן (שאמורה לקבל הקלות מס של 25% אם היא תשקיע מספיק במו"פ), ומיקרון שמפעילה שני מפעלים גדולים מלאים במטען של ציוד יקר לייצור פרוסות (שאמורה לקבל קיצוץ מס של 5%).
כאשר ייסד מוריס צ'אנג את TSMC ב-1987, הוא קיבל 100 מיליון דולר מממשלת טאיוואן בתמורה ל-49% מהמניות. מפעלים אחרים שבאו בעקבות צעדיו של צ'אנג קיבלו גם הם כסף מהממשלה שהבינה את חשיבותה של תעשיית המוליכים למחצה בכלל וייצור השבבים בפרט. זה היה למעשה האנלוגיה של טאיוואן לחוק השבבים שיושם כ-35 שנה לפני ארה"ב. ככל הנראה, ממשלת טאיוואן מרגישה בטוחה לגבי תעשיית ייצור המוליכים למחצה במדינה, אך רוצה לפתות מדענים ומהנדסים נוספים כדי לחזק אותה בחידושים.
הקלות המס החדשות הופכות את טאיוואן למפתה יותר עבור חברות היי-טק ענקיות כמו AMD, אינטל ו-Nvidia, שמשקיעות סכומי עתק במו"פ ויש להן מרכזי פיתוח בהודו בגלל העלויות הנמוכות.