המדינה מתחרה באופן פעיל על חלק משמעותי מפעילות המרכז הלאומי לטכנולוגיית מוליכים למחצה, רשת של מתקני מחקר ופיתוח שמטרתם לקדם את ייצור השבבים בארצות הברית
טקסס ממצבת את עצמה כשחקנית מרכזית בתעשיית המוליכים למחצה על ידי מינוף התשתית הקיימת, שרשרת האספקה וכוח העבודה המיומן שלה. כך עולה מדיווחים בתקשורת הכלכלית המקומית.
המדינה מתחרה באופן פעיל על חלק משמעותי מפעילות המרכז הלאומי לטכנולוגיית מוליכים למחצה, רשת של מתקני מחקר ופיתוח שמטרתם לקדם את ייצור המוליכים למחצה בארצות הברית.
בלשכת המושל גרג אבוט מסבירים כי עם יותר מ-200 חברות מוליכים למחצה, כולל חברות בולטות כמו טקסס אינסטרומנטס, סמסונג, AMD, אינטל, IBM ו-NXP, שכבר נמצאות בטקסס, המדינה מתאימה מאוד לארח מאחז מרכזי של המרכז.
משרד המסחר האמריקאי מוביל את הקמתו של המרכז הלאומי לטכנולוגיית מוליכים למחצה, בחסות חוק השבבים והמדע, המספק מימון למחקר ופיתוח בייצור מוליכים למחצה מתקדמים. לשכת המסחר האזורית של דאלאס עוקבת אחר הקמת מרכז השבבים כדי לקבוע את מעורבותו.
טקסס גם העבירה את "חוק השבבים של טקסס", התומך בתכנון, ייצור ומחקר שבבים באמצעות תמריצים מדינתיים והקמת קונסורציום וקרן החדשנות טקסס סמיקונדקטור. המושל גרג אבוט והסנאטור טד קרוז הביעו תמיכה בהפיכתה של טקסס למרכז הלאומי לטכנולוגיית מוליכים למחצה. בנוסף, חברות כמו Texas Instruments, Samsung ו-GlobalWafers מרחיבות את פעילות המוליכים למחצה שלהן בטקסס. מטרת המדינה היא לבסס את מעמדה כמובילה בייצור מוליכים למחצה ולמשוך השקעות, מענקים פדרליים ומשרות בשכר גבוה בתעשייה.