המפגש יתקיים ביום ג’ -14/9/2021 שעה 18:30 באולם נופים, מוזיאון ארץ ישראל ת”א בהשתתפות יוסי וולף, יו"ר Robotemi, תום ישורון מנכ”ל Civ Robotics , יניב מאור, מנכ”ל Tevel Aerobotics ,דורון בן דוד מנכ”ל Indoor Robotics, דביר כהן מנכ"ל Memic Innovative Surgery ומספר מומחים לתחום הרובוטיקה * הדוח גם מדגיש כי תוכניות מחקר ופיתוח בתחום הרובוטיקה – מופעלות רשמית על ידי ממשלות ואחד התפקידים שלהם הוא לחבר בין האקדמיה ליזמים
חמש המדינות המובילות ברובוטיקה: דרום קוריאה, יפן גרמניה ארה"ב וסין פונות לכיווני השקעה שונים בכל הנוגע למימון מחקר ופיתוח בתחום הרובוטיקה. כך עולה מדו"ח שפרסמה הפדרציה העולמית לרובוטים – IFR, ארגון הפועל בפרנקפורט, גרמניה.
מאז התפרסמה "הגרסה הראשונה של תוכניות המו"פ העולמי לרובוטיקה ביוני 2020 עשרות מדינות עדכנו את תוכניות המחקר והפיתוח הרובוטיות שלהן ". אומר פרופ 'ד"ר ג'ונג-אוה פארק, סגן יו"ר ועדת מחקר IFR וחבר דירקטוריון. "חמש מדינות הרובוטיקה המתקדמות ביותר, דרום קוריאה, יפן, גרמניה, ארה"ב וסין מתמקדות כל אחת בתחום אסטרטגי שונה מאוד". הדוח גם מדגיש כי תוכניות מחקר ופיתוח בתחום הרובוטיקה – מופעלות רשמית על ידי ממשלות ואחד התפקידים שלהם הוא לחבר בין האקדמיה ליזמים.
סין
התוכנית האסטרטגית תוצרת סין 2025 – לשידרוג יכולות הייצור של התעשיה הסינית כוללת גם סעיפים הנוגעים לפיתוח טכנולוגית רובוטים חכמים, ". ההתמקדות היא בטכנולוגיות מתקדמות בסיסיות של רובוטים חכמים, רובוטים מהדור החדש, טכנולוגיות מפתח נפוצות, רובוטים תעשייתיים, רובוטי שירות ורובוטים מיוחדים. מטרות הפיתוח נועדו לייצר צמיחה מתמשכת של התעשייה הסינית. סין רוצה לטפח לפחות שלושה ארגונים מובילים ותחרותיים מבחינה בינלאומית וליצור יותר מחמישה אשכולות של תעשיות תומכות רובוטים. הספרון הסטטיסטי "World Robotics" מאת IFR מראה כי סין הגיעה לצפיפות של 187 רובוטים על כל עשרת אלפים פועלי ייצור.
יפן
"אסטרטגית הרובוטיקה החדשה" של יפן נועדה להפוך את המדינה שהמציאה למעשה את תחום הרובוטים התעשייתיים שואפת להשקיע החדשנות רובוטית כדי להישאר מספר אחת בעולם. קצב הרובוטיזציה בענף הייצור מכוון לעלייה של 25% בחברות גדולות ו-10% בחברות קטנות ובינוניות . אינדיקטור הביצועים העיקריים הוא גם הרחבה של שוק אינטגרטורי המערכות גורמי הביניים בין היצרנים למשתמשים. תוכנית הפעולה כוללת ענפי שירותים חשובים כמו חקלאות, תשתיות ובריאות. התקציב לתחום Nursing & Medical לבדו עומד על 997.3 מיליון דולר ותומך ברפורמת בריאות מבוססת נתונים על ידי קידום יישומים מעשיים של רובוטים ושימוש בבינה מלאכותית. על פי IFR, יפן היא יצרנית הרובוטים התעשייתיים מספר אחת בעולם וסיפקה 47% מההיצע העולמי בשנת 2019.
דרום קוריאה
חוק פיתוח רובוט וקידום אספקה חכמים שעבר בדרום קוריאה קורא לפתח את תעשיית הרובוטים בקוריאה כתעשיית ליבה במהפכה התעשייתית הרביעית. תחומי המיקוד הם: ייצור תעשייתי (עם תוכנית מיוחדת לשיפור התחרותיות של אתרי ייצור קטנים ובינוניים), אזורי רובוטי שירות נבחרים (כולל שירותי בריאות ולוגיסטיקה), רכיבי מפתח מהדור הבא ותוכנת רובוט מרכזית.
עבור פרויקט פיתוח מכשירים רפואיים במחזוריות מלאה, הממשלה מתכננת לתקצב 1.07 מיליארד דולר בין 2020 ל -2025. דרום קוריאה הכפילה את מספר הרובוטים שלה בתוך חמש שנים והיא מדורגת במקום השלישי אחרי יפן וסין.
האיחוד האירופי
תוכנית המסגרת האירופית החדשה הוריזון יורופ (אופק אירופה) שתנהל את החדשנות ביבשת בשנים 2021 עד 2027. על סמך הישגיה והצלחתה של אופק 2020, אופק אירופה תתמוך בחוקרים, חדשנים ואזרחים כלליים בכדי לפתח את הידע והפתרונות נחוץ כדי להבטיח עתיד ירוק, דיגיטלי ובריא.
תוכנית העבודה הקשורה לרובוטיקה מוטמעת באשכול 4: דיגיטל, תעשייה וחלל. פרויקטי מחקר ופיתוח הקשורים ברובוטיקה יתמקדו בטרנספורמציה הדיגיטלית של ענפי הייצור והבנייה, פתרונות אוטונומיים לתמיכה בעובדים, הכרה משופרת ושיתוף פעולה בין בני אדם ורובוט. תוכנית העבודה הקשורה לרובוטיקה 2021-2022 באשכול 4 תספק מימון כולל של 200 מיליון אירו (240 מיליון דולר)
גרמניה
אסטרטגית ההייטק 2025 היא המהדורה הרביעית של תוכנית המו"פ והחדשנות בהגרמנית. המטרה היא שרעיונות טובים יתורגמו במהירות למוצרים ושירותים חדשניים. רוב מסגרת אסטרטגיית ההיי-טק מקדמת שותפות בין חברות, אוניברסיטאות ומוסדות מחקר במטרה להפגיש בין מחקר מוסדי ומומחיות יזמית הגרמנים רוצים להגיע להשקעה של 3.5 אחוזים מהתוצר השנתי במו"פ עד 2025. במסגרת הפרויקט הושקה התוכנית הקשורה לרובוטיקה "יחד באמצעות חדשנות" בשנת 2020. עם במסגרת תוכנית מחקר זו, משרד החינוך הפדרלי (BMBF) יספק כ-70 מיליון אירו (84 מיליון דולר) בשנה עד 2026.
ארצות הברית
ארה"ב השיקה את יוזמת הרובוטיקה הלאומית של ארה"ב (NRI) המסייעת לקדם מחקר ופיתוח בסיסיים ברובוטיקה הנתמך על ידי ממשלת ארה"ב. המהדורה הנוכחית NRI-2.0, תומכת בשיתופי פעולה בין אקדמאים, תעשייתיים, ארגונים ללא כוונת רווח וארגונים אחרים על מנת להשיג קשרים טובים יותר בין מדע יסודי, הנדסה, פיתוח טכנולוגי, פריסה ושימוש.
אחד מהמגזרים המרכזיים שזוכה למהפכה רובוטית הוא תחום החלל. זאת במסגרת תוכנית הירח ארטמיס של נאס"א. . מטרת תכנית ארטמיס היא להשיב אסטרונאוטים לפני השטח של הירח עד שנת 2024 ולבנות יכולות מבטיחות למשימות מאדים לאחר שנת 2024. תכנית הירח של ארטמיס היא תוכנית משותפת לטיסות חלל של נאס"א, המכון למסחור החלל ושותפים בינלאומיים, כולל סוכנות החלל האירופית, קנדה, יפן ורוסיה.
ממשלת ארה"ב מתכננת להקדיש לכך תקציב של 35 מיליארד דולר בשנים 2020-2024. עם זאת הגוף הממשלתי שהוא המשקיע הגדול ביותר בטכנולוגיות מערכות בלתי מאוישות נשאר משרד ההגנה של ארצות הברית (DOD) עם תקציב של 7.3 מיליארד דולר לשנת 2021. על פי נתוני IFR, צפיפות הרובוטים בתעשייה האמריקנית גדלה בשנים 2014-2019 בגידול שנתי והגיעה ל-228 רובוטים לכל 10,000 עובדים – המקום התשיעי בעולם. באשר להתקנות שנתיות של רובוטים תעשייתיים, ארה"ב תופסת את המקום השלישי.
כאמור היום יתקיים מפגש הסיליקון קלאב בנושא: "המפכה הרובוטיח" להרשמה: https://siliconclub.co.il/?pg=form192&CategoryID=310