כך אומר בראיון ל-CHIPORTAL יוסי וולף, מייסד ויו"ר חברת Robotemi. וולף ידבר על הנושא במפגש הקרוב של ה-SILICON CLUB שיתקיים ביום שני הקרוב, 13/9/2021 בשעה 18:30 באולם נופים במוזיאון ארץ ישראל בת"א. לדבריו, הקורונה האיצה את הביקוש לרובוטים נותני שירות, והוא סבור שהכניסה של טסלה לתחום רק תואיל לחברות הקיימות
"אי אפשר לעצור את מהפכת הרובוטיקה, הכניסה של טסלה תעשה טוב לענף" כך אומר בראיון ל-CHIPORTAL מנכ"ל Robotemi יוסי וולף. וולף ידבר על הנושא במפגש הקרוב של ה-SILICON CLUB שיתקיים ביום שלישי הקרוב, 14/9/2021 בשעה 18:30 באולם נופים במוזיאון ארץ ישראל בת"א.
וולף הנמצא בענף כ-15 שנה הוא מייסדם של שתי חברות בתחום הרובוטיקה – ROBOTEAM – המצליחה בשוק הבטחוני, שותפה אסטרטגית של אלביט המוכרת בכל העולם רובוטים מצילי חיים ו- Robotemi שהביאה פלטפורמה שהיא מעין האייפון של הרובוטיקה. "הרובוטים שלנו מסייעים לקשישים, למאושפזים בבתי חולים, למבקשי שירות בחנויות ומשרדים. זו הפלטפורמה הגדולה ביותר לרובוט שממתתשק עם האדם ומספק שירות – וידאו, משלוחים ובעידן הקורונה והפוסט קורונה זה מאוד מצליח. כאשר אנשים לא יכולים לטוס הרובוט מאפשר להם להיות בשני מקומות בו זמנית פעם אחת ליד המחשב או הטלפון, ובמקביל ברובוט עצמו שמשמש מעין אווטאר . דוגמה לכך רופאים שבודקים קשישים, וגם שירות בחנויות אם מישהו נכנס לחנות ומחפש משהו הוא מדבר עם רובוט ולא על אדם."
"אציג בהרצאה גם מגמות ודוגמאות להבטחות של שוק הרובוטיקה הרחב יותר ואתאר מה קורה בעולם ובפרט בסין שם יש לנו חברה גדולה. הסינים היום מובילים בתחום הרובוטיקה החדשנית .
מה דעתך על ההכרזה של אילון מאסק על "טסלה בוט" – רובוט דמוי אדם שיעשה עבורינו מלאכות משעממות בסביבה המותאמת לבני אדם?
כניסה של חברה בסדר הגודל של טסלה תעשה טוב לרובוטיקה באפון כללי. היא תעורר גם את המתחרים שלה להכנס לתחום הרובוטיקה. כמות ההשקעות שזורמות לסקטור הולכות וגדלות. לגבי העיתוי אפשר להתווכח. אך בוודאי שרובוטים יחליפו אותנו בעבודות חזרתיות, משעממות או מלוכלוכות . הוא מכוון לדעתנו ולמה שאנחנו עוסקים בו שנים לא מעטות, אנחנו שמחים שטסלה תכנס לתחום. עם זאת, מאסק טוען שיקח לו שנה לפתח רובוט דמוי אדם, אני מניח שיידרשו לכך לפחות שלוש שנים כי לחקות צורה של אדם זה יותר מסובך מרובוט על גלגלים. אבל עדיין, זו בשורה חיובית.
אם נגדיר רובוטים כיחידות קצה הנושאות תוכנה ומערכת בינה מלאכותית – נראה כי מהפכת הבינה המלאכותית והענן מאפשרות את החזון שדמיינו עוד משנות השישים. עלויות החומרה ירדו דרמטית, את רוב העיבוד אפשר לבצע בענן ולכן לא צריך לשאת מחשב יקר, כל התחום של בינה מלאכותית ולמידת מכונה שמאפשר למידה מרחוק והכרת העצמים וכיצד לנווט במרחב – כתחומים שהתקדמו בשנתיים האחרונות. גל הרובוטיקה מגיע, כבר לא מדובר בניצנים או ברובוטים שעושים סלטה ביוטיוב, מדובר בדבר האמיתי,."