צ'וג, סגן נשיא לניהול מוצרי IP בקיידנס אמר את הדברים הללו בראיון ל- Chiportal לקראת כנס ChipEx2023 שהתקיים ביום שלישי במרכז הכנסים אקספו ת"א
מהפכת ה-AI הגנרטיבי תתאפשר בזכות ההתקדמות ביכולות תכנון השבבים, כך אמר רישי צ'וג (Rishi Chugh) סגן נשיא לניהול מוצרי IP בקיידנס. צ'וג השתתף בכנס ChipEx2023 שהתקיים השבוע במרכז הכנסים אקספו ת"א. "Generative AI טרפה את הקלפים בכל מגזר של שוק השבבים: מחשוב, קישוריות, סיליקון חכם."
"המעבדים והזיכרונות מואצים כיום בזכות הכניסה של ה-AI הגנרטיבי, כדוגמת CHAT GPT ואחרים." "עם זאת", אומר צ'וג, "עד לאחרונה, למרות הגידול העצום ביכולת העיבוד, יכולת הטיפול בזכרון נתקלה במעין קיר. קיידנס הציגה CXL IP המאפשר ללקוחות להאיץ את תכנון הסיליקון." לדברי צ'וג, בשנים האחרונות ניכר גידול משמעותי בפיתוח חיישנים באמצעות כלי התכנון של קיידנס."
"התעשייה נמצאת תמיד תחת לחץ מתמיד, להאיץ ולהביא טכנולוגיות לשוק כמה שיותר מהר", אומר צ'וג. "כדי להתמודד עם מגמה זאת, קיידנס משקיעה ונחשבת למתקדמת בכל הנוגע לחדשנות בסיליקון. הרחבנו גם את יכולת האוטומציה של כלי ה-EDA. לפני עשרים שנה למשל, כשהיית מפעיל כלי EDA היית צריך לקום בלילה כדי לבדוק ידנית את קבצי היומן. התהליך הזה, כמו כל תהליך אנושי היה מועד לתקלות. כיום ההתערבות הידנית הוחלפה בתבונה מלאכותית, והכלים חכמים מספיק כדי להדריך את המשתמשים אם נעשו צעדים שגויים כלשהם."
כיצד אתה רואה את התפתחות הביקוש לשבבים בענף הרכב?
"כלי הרכב החשמליים הפכו לצרכנים גדולים של סיליקון. למעשה יותר מ-35% מהצמיחה של ענף השבבים מגיעה משוק הרכב, בעיקר כלי רכב חשמליים. תכנון שבבים לתעשיית הרכב הביא את היכולות שלהם לקצה. יש שבבים בכל מקום, במערכת הבידור והמידע בלוח המחוונים, בשלדת המכונית, שם פיזור החום גבוה יותר ובמיוחד בחיישנים המודדים את לחץ האוויר בצמיגים, שם קיים חיכוך רב ולפיכך החום גבוה. אנו נעזרים בתכנון של סיליקון לחלל או בתאים סלולאריים שצריכים לעמוד במגוון רחב של מידות חום – ממינוס 40 מעלות עד פלוס 140 מעלות ולפעול ולהתנהג לינארית בטווח גדול של טמפרטורות. קיידנס בונה כלים המאפשרים זאת. Cadence IPG מיועד לתת מענה לזינוק בביקוש לסיליקון בשוק. יש לנו פורטפוליו חזק בממשק ועיבוד חיישנים IP התומך בצמתים מתקדמים".
שמענו על המעבר לתכנון שבבים בענן, מה דעתך על כך?
"הענן הפך לחלק מאוד אינטגרלי מתעשיית ה-EDA , אשר באופן מסורתי נחשבת לצרכן גדול של יכולות מחשוב. רכישה של מערכות מחשוב והטמעתן הינה תהליך ארוך, כאשר מצד שני הפרויקטים מתקצרים והולכים לתקופת זמן של שמונה-תשעה חודשים. על כן, העלינו את כלי התכנון של קיידנס למערכות של ספקי הענן העיקריים. יותר מכל דבר אחר העלאת ה-EDA לענן מסייעת לסטרטאפים, כאשר המשתמשים יכולים לפתח מרחוק את התכנונים שלהם ולחסוך בזמן יקר".
להשתתפות בכנס ChipEx2023 לחצו כאן