הממשלה העירונית של ווהאן, מוקד התפרצות נגיף הקורונה, השתלטה על החברה שהיתה קודם בבעלות פרטית. HSMC נמצאת בשליטת הפיקוח על נכסי המדינה ועדת הניהול של ממשלת מחוז דונגשיו בווהאן.
חברת ייצור השבבים HSMC היא הנפגעת האחרונה במלחמת הטכנולוגיה בין סין לארה"ב.
לדברי המנכ"ל לשעבר של החברה, החברה מוכת החובות היא חדלות פירעון. "למשקיעים נגמר המזומנים", אמר המנכ"ל לשעבר צ'יאנג שאנג-יי בראיון ל-EE Times
הממשלה העירונית של ווהאן, מוקד התפרצות נגיף הקורונה, השתלטה על החברה. HSMC נמצאת בשליטת הפיקוח על נכסי המדינה ועדת הניהול של ממשלת מחוז דונגשיו בווהאן.
HSMC נוסדה בשנת 2017 וב-2019 החלה במו"פ לפיתוח תהליך 14 ננומטר והשנה היתה אמורה להתחיל בייצור נסיוני בטכנולוגיה זו כמו גם במו"פ בטכנולוגית 7 ננומטר. התוכנית לא יצאה לפועל.
מפעל השבבים של HSMC שהוקם בהשקעה של 20 מיליארד דולרים סבל מהתפרצות הקורונה שהחלה בווהאן ותמיד סבלה ממחסור במימון. בעבר חברת גוואנדליאנג לנטו מבייג'ין החזיקה ב-90% מהבעלות על החברה והנתח הנותר הוחזק על ידי ממשלת מחוז דונגשיו.
ממשל ארה"ב ביקש לנתק את הקשרים עם תעשיית השבבים בסין על רקע חששות כי המתחרה האסטרטגית העיקרית תזכה ליתרון בתחומים מרכזיים כמו 5G ו-AI. ארה"ב לא מזמן היא הגבילה את היצוא ל-SMIC לאחר שהוחלט כי קיים חשש שהציוד ישמש למטרות צבאיות. ארה"ב גם הגבילה את היצוא של כלי EDA וציוד לייצור שבבים לסין, והגבילה את ההתרחבות של SMIC ו-HSMC.
SMIC ו-HSMC תכננו להתחיל בייצור שבבי 7nm כדי לסגור את הפער עם מתחרים גדולים יותר כמו TSMC וסמסונג, שמתחילים בייצור שבבי 5nm. ארבע החברות מתחרות כעיסות שבבים, המספקות מוצרים שנעשו על פי מפרטים של מעצבי מוליכים למחצה וחברות ממותגות כמו אפל וקוואלקום.
לסין יש את שוק המוליכים למחצה הגדול בעולם, אך היא מספקת פחות מ-20% מהביקוש שלה לשבבים. המדינה צפויה לייבא השנה מוליכים למחצה בשווי של יותר מ-300 מיליארד דולר, יותר מהסכום שהיא משלמת עבור יבוא נפט.