מאמר דעה מאת האנליסט הטכנולוגי רוב אנדרלה Rob Enderle*
2021 מתחילה להיות שנה מרגשת. היא רק התחילה וכבר נודע לנו על אחת מהתקפות הסייבר המשמעותיות בהיסטוריה, ממשלת ארה"ב הותקפה פיזית, ועכשיו קרה הבלתי אפשרי, פט גלסינגר הפך למנכ"ל אינטל.
רובנו, עד כה, האמנו בשני דברים על אינטל וגלסינגר. האחת, הוא היה המנכ"ל הפוטנציאלי הטוב ביותר עבור החברה, ושתיים, בגלל הדרך בה התייחסו איליו באינטל ובהיותו מנכ"ל VMware הוא מעולם לא יסכים לקבל על עצמו את התפקיד. אבל הוא הסכים ומוחי מתפוצץ מהתרגשות.
בואו נדבר על השינוי הזה ולמה זה טוב לאינטל בפרט ולטכנולוגיה האישית בכלל.
מבריאן קרזאניץ עד לבוב סוואן
אינטל הייתה בצרות. בריאן קרזאניץ', ככל הנראה המנכ"ל הגרוע ביותר בתולדותיה של אינטל, הוריד את החברה עד לנקודה בה היא הפכה ללא תחרותית. הוא שינה את התרבות של החברה, שעוד לפני כן הדרדרה למצב לא טוב. הוא גם התחיל בכמה יוזמות – כמו לדחוף את החברה לצאת משוק הטלפונים הסלולריים ולהפיק תוכנית טלוויזיה מביכה שקרזניץ' כיכב בה. כששחררו אותו, אינטל הייתה במצב קשה. סוואן, סמנכ"ל הכספים דאז, התיישב על כסא המנכ"ל ותיקן הרבה מהנזק. סמנכ"לי כספים טובים בתיקון "צנרת ארגונית", והצנרת של אינטל היתה שבורה. הלקוחות הגדולים ביותר שלה חשו נטושים, אינטל נגררה טכנולוגית שנים אחרי המתחרים והמותג של אינטל סבל לפני שסוון נכנס לתפקיד. סוון תיקן את רוב החלקים הקריטיים. אבל הוא לא היה מהנדס, וכדי לקחת את אינטל קדימה, החברה הייתה זקוקה למהנדס שייצור חזון לעתידה.
פט גלסינגר מגיע
למדתי להכיר את פט גלסינגר כשהוא היה מועמד לתפקיד מנכ"ל באינטל. גלסינגר היה המנהל שיצר את פורום המפתחים של אינטל, שהשאיר את אינטל משולבת בשוק וחיזק את מעמדה כאחת משני שחקני הכוח המניעים את שוק המחשבים האישיים ושרתי ה- x86. גלסינגר גם הוביל תחרויות תכנון מחשבים בחברה. בניגוד למנהלים אחרים באינטל, הוא נתפס כמנהל איכפתי שדאג לאנשיו יותר משדאג למעמדו – דבר נדיר בחברה בתקופה בה עדיין עבד בה.
אבל טמנו לגלסינגר מלכודת . הוא היה המנהל האחראי על פרויקט לפיתוח ה- GPU של אינטל, פרויקט כל כך בעייתי שכשהוא ניסה להשתלט עליו אף אחד לא יכול היה לתקן את זה. אני עדיין מאמין שהוא מונה לתפקיד הזה כדי להכשיל אותו ולהסיר מועמדותו לתפקיד המנכ"ל. ואז הוא עזב את אינטל, ונשכר ע"י ג'ו טוצ'י ב- EMC כדי להיות המנהל מספר שתיים של החברה לפני שהתמזגה עם דל. באותה עת, כשגלסינגר תפס פיקוד על חברת הבת שלה VMware , החברה סבלה מבעיות ביצוע. בסופו של דבר הוא הוכר כאחד המנכ"לים הטובים בארה"ב, וזכה בתואר כאחד המנכ"לים המצטיינים של העשור, תואר שהוחזק על ידי מעטים, על פי Glassdoor . תואר זה ביסס את האמונה שלי אז שכדי באמת לתקן את התרבות של אינטל, גלסינגר יהיה המנכ"ל המושלם.
באותה עת, הפרסום של – VMware על מוצר ה Hypervisors- היה אירוני כי הוא נוצר כדי לפתור את הבעיה שיצרה… אינטל. כאשר שינו ארכיטקטורות, הם הציגו לעתים קרובות אי התאמה לקוד הקודם, מה שיצר סיוט בתעשייה. באמצעות Hypervisor ניתן היה להסיר שינויים אלה באופן וירטואלי והקוד הישן פעל על החומרה החדשה מבלי לשנות אותה. כלומר החברה הנוכחית של גלסינגר התמקדה בתיקון בעיה שיצרה החברה הוותיקה שלו. לעיתים קרובות חשבתי שיהיה יותר הגיוני ש-VMware תהיה חלק מאינטל מאשר חלק מדל. להגנתה של דל, ניתן לומר שהם הכירו בחשיבות של VMware ושמרו עליה תמיד קרובה לליבת העסקים שלהם.
המנכ"ל המושלם בתקופה של סערות
בשנת 2018 כתבתי שאני מאמין שלמישהו אחד יש את המיומנות לתקן את אינטל באמת, ואותו אדם היה פט גלסינגר. היו לו התשוקה, הרקע ההנדסי, ואת הנסיון של עבודה באינטל כדי להבין את התרבות והחמלה הדרושים לתקן אותה. גלסינגר היה האדם היחיד עם אותה מיומנות מושלמת של מנכ"ל בתקופה של סערות, ידע פנימי, הכרת השוק ואהבה לעובדיו שעשויים להפוך את אינטל לחברה שאנדי גרוב חזה כאשר גלסינגר עוד עבד באינטל.
אם מישהו יכול לתקן את אינטל זה פט גלסינגר. חשבתי שבלתי אפשרי להחזיר אותו לנהל את אינטל אך כל האשראי לכך מגיע לדירקטוריון של אינטל שעשה את הבלתי יאומן. ללא ספק שנת 2021 התחילה להיות די מפחידה, אך שינוי מנכ"ל אינטל מעיד על כך ששיש למה לצפות במיוחד עבור אינטל. בעוד שבוב סוואן עשה עבודה נהדרת, אינטל זקוקה לפט גלסינגר כדי להחזיר אותה למקום בו היא צריכה להיות!
*רוב אנדרלה עבד בכמה חברות טכנולוגיה בהן EMS, ROLM ו IBM- לפני שהפך לאנליסט טכנולוגי. הוא החל את קריירת האנליסטים שלו ב- Dataquest לפני שסייע בהשקת קבוצת המידע של GiGa. לאחר ש- GiGa נרכשה על ידי פורסטר ריסרץ', עבד בפורסטר עד שעזב לשם הקמת חברת יעוץ משלו, קבוצת אנדרלה. אנדרלה כותב מספר טורים לאתרים טכנולוגיים ומופיע באופן קבוע ברדיו ובטלוויזיה. הוא גם חבר בכמה מועצות מייעצות, כולל אלה של לנובו AMD , ו – . HPבנוסף הוא משתתף בבלוג הטכנולוגי ב -Technology Pundits .