TSMC היא ללא ספק חברה למופת. מיום הקמתה לפני כ-35 שנה שאפה להגיע לקידמת הטכנולוגיה והיא עושה כך שנה אחר שנה. בתחום השבבים בו הטכנולוגיות מתחלפות כמעט כל שנתיים זו משימה קשה במיוחד. במקביל לשיפור בטכנולוגיות היצור שלה היא גם קוצרת את הפירות בהגדלת המכירות גם בתקופה של משבר כלכלי עולמי וכך דיווחה החודש כי מכירותיה באוקטובר זינקו ב-56% לעומת אוקטובר 2021, וכי בעשרת החודשים הראשונים של 2022, כבר הגיעו הכנסותיה לסך מכירותיה בכל שנת 2021 שגם היא היתה שנת שיא.
במקביל למדיניות המצוינות הטכנולוגית שלה, דגלה הנהלת החברה במדיניות של בניית אשכול מפעלים הקרובים זה לזה ומה שיותר חשוב נמצאים כולם בבסיס האם שלה קרי, טיוואן. אמנם כבר לפני 20 שנה הקימה TSMC פאב ראשון בשנחאי, סין ויותר מאוחר גם במדינת וושיגטון, ארה"ב. אך בשני המקרים דאגה TSMC לייצר במפעלים שמחוץ לטיוואן בטכנולוגיות שאינן הטכנולגיות החדשניות ביותר שלה.
המחסור החמור לשבבים שנוצר בתקופת הקורונה ביחד עם המשבר המדיני בין ארה"ב לסין, אילץ את הנהלת TSMC לשנות מדיניות מהקצה אל הקצה. בעקבות לחצים בינלאומים ותקציבים נדיבים שהוקצו ע"י ממשלת ארה"ב לבניית מפעלי יצור שבבים מתקדמים (במסגרת ה- CHIP ACT), קיבלה מועצת המנהלים של TSMC החלטה להקים בארה"ב מפעל בטכנולוגיות המתקדמות ביותר שלה.
בימים אלו ממש אישרה TSMC כי היא בונה את המעטפת למפעל יצור שני, באתר שלה באריזונה וזאת בנוסף להשקעה של 12 מיליארד דולר עבור מפעל ה-5 ננומטר שלה עליו כבר התחייבה בעבר. מפעל ה-5 ננומטר צפוי להתחיל לייצר שבבים בכמיות מסחריות כבר ב-2024 ואילו המפעל השני צפוי ככל הנראה לייצר שבבים למוצרי HPC (מחשוב בביצועים גבוהים) וטלפונים ניידים בטכנולוגית 3 ננומטר החל משנת 2025-2026.
עפ"י אנלסטים המכסים את תעשיית השבבים, ארה"ב מהווה כיום 2/3 מבסיס הלקוחות של TSMC בארכיטקטורות Chiplet בשילוב תהליכי אריזה מתקדמים ולכן יש ל-TSMC סיבות טובות להרחיב את מפעלי היצור שלה בארה"ב. יחד עם זאת גם אירופה לא רוצה להישאר מאחור ואחרי פניות והצעות נדיבות מממשלת גרמניה, קיבל דירקטוריון TSMC בקיץ האחרון החלטה לבנות פאב מתקדם גם בגרמניה (ככל הנראה באיזור מינכן).
אמנם, עד 2026 צפויה TSMC לייצר שבבים בטכנולוגית 2 ננומטר במפעליה בטיוואן כך שהיא תשמור על המובילות הטכנולוגית שלה בתוך טיוואן אך עדיין חוץ מסמסונג הקוריאנית אין אף חברה שמתקרבת ליצור בטכנולוגיות של 5 ו-3 ננומטר בשנים הקרובות.