הסיפורים הקטנים מאחורי הכנס הגדול
השעה היתה קרוב ל- 9:00 בבוקר. שעה די מוקדמת למהנדסי הייטק הרגילים להגיע בניחותא למשרדיהם (בימים שאינם עובדים מהבית) והפעם היה עליהם להתגבר לא רק על קימה מוקדמת אלא גם על פקקי התנועה המתישים האופיינים לשעת עומס בכניסה לתל אביב, אך באולם ההרצאות המרכזי של מרכז הכנסים "אקספו תל אביב" כבר התקבצו כ-500 מהנדסים שבאו להאזין לנאומו של מנכ"ל אפל בישראל בפתיחת כנס ChipEx2022, הכנס המרכזי של תעשיית השבבים בישראל.
האולם היה מלא מפה לפה, ההתרגשות גדולה. זר לא יבין זאת אך אין זה מחזה יום יומי לראות נציג בכיר של אפל בארוע ציבורי והפעם נראה שזה קורה… כבר ידוע לכל שאפל היא חברה חשאית למדי שאינה נוהגת להשתתף בכנסים ובוודאי ממעטת לאפשר למנהליה להרצות בארועים פומביים, אך הפעם הגיע לארוע, בהופעתו הראשונה בפומבי, רוני פרידמן, מנכ"ל אפל בישראל שהסכים להרצות על הדרך שעברה חברתו מפיתוח שבב ראשון לטלפונים החכמים של אפל ועד לפיתוח מעבדים מרכזים למערכות מחשב.
אבל לא רק מנכ"ל אפל ישראל הגיע ל- ChipEx2022, אם תחשבו על 10 חברות ההייטק הגדולות בעולם תמצאו כמעט את כולן מיוצגות בכנס תעשיית השבבים שפעם כלל רק חברות כמו אינטל, מרוול, ברדוקום וקוואלקום והשנה כלל את כל "המי ומי" של תעשיית ההייטק העולמית כולל נציגי אמזון, גוגל, פייסבוק, סמסונג, סוני ומי לא.
אחרי מנכ"ל אפל ישראל עלה על בימת הנואמים אקסל פישר, סגן נשיא סמסונג ומנהל הפעילות האירופית שלה אשר הגיע לישראל במיוחד כדי להרצות בכנס. פישר טרח לציין בפתח נאומו את העובדה (המפתיעה) שהוא שמח שהוא יכול לשוב ולהגיע באופן פיזי לישראל במקום לדבר לקהל רק דרך שיחות זום בכנסים וירטואלים.
כשעלה לבמה, גיא אזרד, מנכ"ל מרוול ישראל כדי לספר לנוכחים על האסטרטגיות שמטרתן להגיע למובילות טכנולוגית של חברתו, היה כבר ברור לנוכחים שהמרצים לא רק מספרים על הטכנולוגיות שלהם אלא גם מנסים לשכנע את קהל המאזינים ביתרון היחסי של חברותיהם.
החשמל באויר המשיך גם כשהנואם הבא בתור, נועם אבני, מנכ"ל מרכז הפיתוח של אינטל בירושלים החליט להקדיש את הרצאתו לתיאור התוכנית הרב שנתית של אינטל שמטרתה לנצח בקרב הטכנולוגי! כדי לחזק את דבריו שלף מכיסו שבב זעיר והציג אותו לעיני קהל הנוכחים תוך שהוא מפרט את יתרונותיו הגדולים של השבב הקטן.
בהמשך היום הציגו כ-50 מרצים ומנחים את הפתרונות החדישים ביותר שלהם לתחומים כגון תעשית הרכב, IOT, HPC, G5, ומובייל תוך שהם נעזרים בטכנולוגיות חדישות כמו בינה מלאכותית, סיליקון פוטוניקס, שבבים תלת מימדים, אבטחת סייבר ועוד. היה מרתק!