לדברי משרד החוץ האמריקני, חברת לונגסון עובדת עם הצבא הסיני וחברת אינספור מעורבת בפעילויות בהם נגרם לכאורה נזק לזכויות האדם של בני המיעוט המוסלמי אויגורי * הסינים מאיימים בתגובה
ממשלת ארה"ב הכניסה לרשימה השחורה שתי חברות טכנולוגיה סיניות, Loongson ו-Inspur, בגין מעורבותן לכאורה בהפרות זכויות אדם נגד מוסלמים אויגורים באזור שינג'יאנג. החברות נוספו לרשימת הישויות, המגבילה את גישתן לטכנולוגיה ולמוצרים בארה"ב.
Loongson היא יצרנית שבבים סינית גדולה, ו-Inspur היא ספקית מובילה של מחשוב ענן וציוד שרתים. לרשימה השחורה עשויות להיות השלכות חמורות על שתי החברות, שכן הן מסתמכות במידה רבה על טכנולוגיה אמריקאית עבור המוצרים שלהן.
ממשלת ארה"ב האשימה את שתי החברות במעורבות ב"פעילויות המנוגדות לביטחון הלאומי ולמדיניות החוץ של ארצות הברית". ההאשמות הספציפיות נגד לונגסון אינן ברורות, אך החברה נמצאת תחת בדיקה בשל קשריה עם הצבא הסיני. Inspur הואשם באספקת טכנולוגיה לממשלת סין המשמשת למעקב ודיכוי של מוסלמים אויגורים.
ממשלת ארה"ב מגבירה את הלחץ על חברות טכנולוגיה סיניות בשנים האחרונות, במיוחד כאלה הנתפסות כמעורבות בהפרות זכויות אדם או בחששות לביטחון לאומי. רשימת הישויות שימשה בעבר להגבלת הגישה לטכנולוגיה אמריקאית עבור חברות כמו Huawei ו-ZTE.
סין הגיבה להכנסתן לרשימה השחורה של לונגסון ו-Inspur בכך שגנתה את המהלך והאשימה את ארה"ב ב"דיכוי בלתי סביר" של חברות סיניות. ממשלת סין גם נשבעה לפעול כדי להגן על האינטרסים של חברות סיניות.
צעד זה הוא האחרון בשורה של מהלכים של ממשלת ארה"ב להגבלת השפעתן של חברות טכנולוגיה סיניות. ממשלת ארה"ב הטילה גם הגבלות על אפליקציות סיניות כמו טיקטוק ו-WeChat, בנימוק של חששות לביטחון לאומי.
המהלך צפוי להסלים עוד יותר את המתיחות בין ארה"ב לסין, במיוחד במגזר הטכנולוגיה. ממשלת סין כבר ציינה כי תפעל כדי להגן על החברות שלה, מה שעלול להוביל לצעדי תגמול נגד חברות אמריקאיות הפועלות בסין.