SMIC משתמשת במערכות 7 ננומטר של ASML (שיפור של מערכת בטכנולוגיה ותיקה יותר). אי אפשר יהיה להמשיך לספק להם מכונות כאלה כך שיהיו מגבלות על יכולת ייצור זו של סין
ממשלת הולנד ביטלה את רישיונות הייצוא של חברת ASML ההולנדית לשתי מערכות ליתוגרפיה מתקדמות, ולכן ASML אינה יכולה עוד לספק כלים אלה ללקוחותיה בסין. ההשפעה על ASML לא תהיה משמעותית מאחר שהמכונות מיועדות לטכנולוגיות ייצור מתקדמות, בעוד שרוב לקוחות ASML בסין ממוקדים בטכנולוגיות בשלות. עם זאת, ההחלטה מגבילה עוד יותר את הגישה של סין לטכנולוגיות ייצור שבבים חדשות.
הכלים שבמחלוקת הם מערכות הליתוגרפיה Twinscan NXT:2050i ו-NXT:2100i של ASML, המכונות המתקדמות ביותר שלה לליתוגרפיה אולטרה סגולה עמוקה (DUV). שתי המכונות מסוגלות לרזולוציה של ≤38 ננומטר וניתן להשתמש בהן לייצור שבבי לוגיקה בטכנולוגיות 7 ננומטר ואפילו 5 ננומטר.
שתי המכונות יכולות לעבד עד 295 פרוסות שבבים בשעה וניתן להשתמש בהן הן ללוגיקה והן לייצור זיכרון. ה-NXT:2100i כוללת גם חידושים בחומרה ותוכנה שמאפשרים שיפור בדיוק ההדפסה.
כרגע, SMIC היא יצרנית השבבים היחידה בסין עם טכנולוגיית ייצור מתקדמת של 7 ננומטר. היא משתמשת במכונות DUV מיובאות עם תבניות מרובות. כתוצאה מההגבלות החדשות, היא לא תוכל להשיג כלים נוספים להגדלת הפעילות ב-7 ננומטר, מה שעלול להשפיע על חברת וואוויי, אחת המעצבות הסיניות הבודדות המשתמשות בטכנולוגיית ה-7 ננומטר של SMIC.
מכיוון ששתי המכונות משתמשות בטכנולוגיות שתוכננו בארה"ב, הן כפופות לחוקי ייצוא אמריקאים והולנדיים. ארה"ב אינה מאפשרת משלוח ציוד לבתי חרושת לשבבים שיכול לשמש לייצור שבבי לוגיקה ב-14 ננומטר ומטה, לכן ASML לא יכולה ממילא לספק כלים אלה ללקוחות סיניים.
ASML ציינה כי בדיונים אחרונים עם ממשלת ארה"ב היא קיבלה הבהרות נוספות לגבי היקף והשפעת תקנות הפיקוח על הייצוא האמריקאיות. הכללים האחרונים מ-17 באוקטובר 2023 מטילים מגבלות על מערכות ליתוגרפיה אולטרה סגולה מסוימות למספר מוגבל של מתקני ייצור מתקדמים.