לפני יומיים התקיים בסנטה קלרה קליפורניה ארוע מיוחד של חטיבת ייצור השבבים המתקדמת של אינטל,. במהלך הארוע הנקרא Intel Foundry Direct Connect 2025 הודיעו ראשי אינטל על פריצת דרך משמעותית בדרך לייצור שבבי הדור הבא. אינטל חשפה בארוע את השלמת ה- Run the Lot – ייצור ראשוני מוצלח של פרוסות סיליקון בטכנולוגייתIntel 18A במפעלFab 52 באריזונה. מדובר באבן דרך קריטית המוכיחה את היתכנות הטכנולוגיה ליצור שבבים בארכיטקטורה של 1.8 ננומטר, ומסמנת את המעבר הממשי לעידן ייצור מקומי ומתקדם על אדמת ארצות הברית.
השלמת הייצור הראשוני מהווה שלב מכריע לפני המעבר לייצור המוני, שצפוי להתחיל עוד השנה. במקביל, אינטל מדווחת על קצב התקדמות מרשים באיכות הייצור ובצמצום שיעורי הפגמים, העומדים ביעדי התחרות הגלובלית.
ליפ-בו טאן, מנכ"ל אינטל החדש, פתח את האירוע והדגיש את חשיבות המעבר מהבטחות ליישום ממשי בשטח. "אינטל מחויבת לבניית פאונדרי ברמה עולמית כדי לענות על הצורך הגובר בטכנולוגיות ייצור ומארזים מתקדמות", אמר טאן. "המשימה המרכזית שלנו היא להקשיב ללקוחותינו ולזכות באמונם דרך פתרונות המאפשרים את הצלחתם. התרבות ההנדסית שאנו מטפחים וחיזוק השותפויות באקוסיסטם יסייעו לנו לנצח בשוק לטווח הארוך".
במהלך הארוע דיבר גם נגה צ'אנדרסקארן Naga Chandrasekaran מנכ"ל פעילות היצור של אינטל. בסקירת מפעלי היצור של אינטל דאג נגה לשבח במיוחד את מפעל הייצור בקרית גת, והדגיש את שיפורי הפרודוקטיביות העקביים ואת יכולתו לעמוד בכל היעדים למרות האתגרים בישראל – הישג שתיאר כראוי לציון.
לדברי נגה, המפעל הישראלי מוביל באינטל מבחינת דיוק ביצועים, מספק תפוקה בדיוק כפי שתוכנן, ואף משמש מודל למתקני אינטל אחרים ברחבי העולם. יתר על כן, מפעל קריית גת מילא תפקיד חלוצי בשילוב בינה מלאכותית בייצור, וקבע סטנדרטים בתעשייה שאינטל מיישמת כעת בפעילותה הגלובלית.
ההכרה הזו מדגישה את החשיבות האסטרטגית של מרכז יצור השבבים הישראלי של אינטל, תוך חיזוק השפעתו על תקני הייצור הבינלאומיים של החברה ועל ההתפתחות הטכנולוגית שלה.
לצפיה בדבריו של נגה צ'אנדרסקארן לחצו על הלינק