כך אומר בשיחה עם CHIPORTAL זיאד חנא, מנהל מרכזי הפיתוח של קיידנס בישראל, בעקבות ההכרזה על Palladium Z2 ו-Protium X2 להאצה של תהליכי אימות תוכנה וניפוי שגיאות חומרה בקדם-סיליקון * מדובר בכפליים מהדור הקודם, כדי לעמוד בחוק מור
יצרנית השבבים קיידנס דיזיין סיסטמס (Cadence), הכריזה על השקת צמד המערכות PalladiumZ2 Enterprise Emulation ו-Protium X2 Enterprise Prototyping, שיסייעו בהתמודדות עם המורכבות ההולכת וגדלה של תכנון מערכות, ועם הלחצים הגוברים של זמני ההגעה לשוק.
מדובר בשתי מערכות הדור-הבא, אשר מושתתות על הפלטפורמה מובילת התעשייה של Palladium Z1 לאמולציה ו- Protium X1 לבניית אבות טיפוס. המערכות החדשות מאפשרות את התפוקה הגבוהה ביותר האפשרית בתהליכי ניפוי שגיאות חומרה ואימות תוכנה בשלבי הקדם-סיליקון של תכנוני SoCs (מערכות על-גבי שבב) הגדולים ביותר בתעשייה, הכוללים מיליארדי שערים.
המערכות החדשות של קיידנס, שזכו לכינוי "הצמד המנצח" (Dynamic Duo) בשל האינטגרציה ההדוקה שלהן עם קומפיילר וממשקים מאוחדים, מספקות ללקוחות שיפור של פי 2 בתפוקה ופי 1.5 בביצועים בהשוואה למוצרים שקדמו להן, מה שמאפשר ללקוחות קיידנס להריץ מחזורי אימות מרובים יותר על שבבים גדולים יותר, בזמן קצר יותר. בנוסף, שתי המערכות מציעות טכנולוגיית הידור ("קימפול") מודולרית המסוגלת לבצע הידור של עשרה מיליארד שערים בפחות מעשר שעות באמצעות Palladium Z2 ובפחות מ-24 שעות במערכת ה- Protium X2.
פרופ' זיאד חנא, מנהל מרכזי הפיתוח של קיידנס בישראל (חיפה ופתח תקווה) אומר בראיון ל-CHIPORTAL: "ההכרזה הנוכחית של קיידנס על שתי מערכות חומרה בשם פלדיום Z2– מערכת אמולציה ופרוטיום X2 מאפשרת בדיקות אב טיפוס של המוצר."
"המערכות הללו נועדו לספק את הדרישה הגוברת לחברות תכנון השבבים בשני הביטים – מצד אחד היבט הקיבולת והגודל של השבבים שניתן לבדוק, וכידוע, המורכבות של השבבים מנוכפלת כל שנתיים לפי חוק מור. והיבט השני הוא שתהיה למפתחי התוכנה לפתח תוכנה על השבבים בשלב יותר מוקדם. במקום לפתח קודם את השבב ואחר כך את התוכנה .
"שתי המערכות משלימות זו את זו. אפשר לעבור בצורה דינמית ממערכת האמולוציה למערכת אב הטיפוס. מערכת האמולציה מאפשרת לדבג ולבדוק את התנהגות השבב בצורה מפורטת בשלבים ראשונים של התכנון. הפלדיום מספק יכולות אמולציה ויכולת לבדוק את התכנון הפונקציונלי בצורה מפורטת למצוא באגים בתכנון ולשפר את התכנון".
הפלדיום 2X הוא מחשב על המבוסס על שבבים שקיידנס פיתחה בעצמה ומאפשר קיבולת גבוהה על ידי חיבור המחשבים במקביל. מערכת בינה מלאכותית מאפשרת לאזן את העומסים.
מה מכל זה פותח בארץ?
חנא: "שתי המערכות פותחו בארה"ב אבל שני רכיבים עיקריים במערכות הללו פותחו במרכזי הפיתוח של קיידנס בארץ – כלי תוכנה בשם PERSPEC המאפשר לייצר תסריטים חכמים כדי ששתי המערכות יריצו. היכולת השניה היא דיבאגר חכם INDAGO שיכול לרדת לשורשן של בעיות גם במערכות עם מיליארדי שערים הן בחומרה והן בתוכנה. הוא כולל כמובן מערכת בינה מלאכותית ולימוד מכונה שמסייעים לו לבצע את מלאכתו בהצלחה."
"רמות המורכבות של הגרפיקה המתקדמת והעיצוב עתיר-הנתונים שלנו גוברות עם כל דור, בעוד שלוחות הזמנים שלנו מתקצרים", אמר נראנדרה קונדה, דירקטור בכיר להנדסת חומרה ב-NVIDIA. "הודות לתהליך הפרונט-אנד המשותף במערכות Palladium Z2 ו- Protium X2 של קיידנס, אנו מצליחים לחלק ביעילות את עומסי העבודה בין הווריפיקציה ואימות התוכנה בשלבי הטרום-סיליקון. הודות להכפלת התפוקה, שיפור של 50 אחוז בביצועים, ויכולות קימפול מודולרי ומהיר יותר, אנו יכולים לאמת את תכנון ה-GPU וה-SoC המתוחכמים ביותר שלנו באופן מקיף ולעמוד בלוחות הזמנים."