משה שייר, סגן נשיא לשיווק CEVA אומר כי תחום ה-CHIP Design חווה רנסאנס שלא היה כמהו שנים רבות, וכי בין החברות מתנהל מאבק על כל מהנדס VLSI * כמו כן סיוה נהנית השנה גם מפריחה בתחום הטלפונים החכמים ומשינוי ארכיטקטורה בענף הרכב
תחום ה-CHIP Design חווה רנסאנס שלא היה כמהו שנים רבות, וכי בין החברות מתנהל מאבק על כל מהנדס VLSI. כך אומר משה שייר, סגן נשיא לשיווק בחברת CEVA.
שייר יהיה אחד המרצים בכנס ChipEx2021 שיתקיים ב- 21-22 ביוני, 2021 – היום הראשון מרכז הכנסים אקסספו תל אביב ולמחרת כנס וירטואלי לטובת מרצים ואורחים משלא יכלו להגיע מחו"ל עקב מגבלות הקורונה.
סיוה מתרכזת בשלושה נושאים עיקריים. התחום הראשון הוא תחום החישה החכמה, כל מה שקשור לעיבוד מידע מחיישנים קרוב לקצה. במסגרת זו נעשות שתי פעולות – עיבוד אותות מקדים כדי להבין מה משמעות האות ולאחר מכן בינה מלאכותית שמנתחת מה החיישןו רואה שומע ומבין, ומאפשרת בכך היתוך חיישנים.
החלק השני הוא קישוריות אלחוטית – החל מטווח קצר – בלוטו’ת Wifi ועד קישור סלולארי ארוך טווח החל בתקשורת סלולרית צרה (Narrow Band IoT) שנועדה להעביר מידע מחיישנים – למשל לדעת בכל רגע את מיקום הקורקינטים החשמליים) ועד כמובן 5G מלא בפס רחב.
כל אלה היו התחומים המסורתיים בהם פיתחה סיוה IP ומכרה ללקוחות. רק אתמול היא דיווחה על עסקה עם חברת סיקוונס הצרפתית שתשתמש במעבדים של סיוה בתקשורת 5G. אבל החידוש הוא בשליש השלישי: תכנון שבבים.
כזכור לפני כשבועיים הודיעה סיוה על רכישת Intrinsix האמריקאית, המתמחה בתכנון שבבים לשוק החלל והתעופה ולשוק הביטחוני – תמורת כ-33 מיליון דולר במזומן. עם לקוחותיה של Intrinsix נמנות בין השאר אינטל, IBM, Leidos, לוקהיד מרטין, ו-Honeywell. כמו-כן, החברה מעורבת בפיתוח מעבדים לפרויקטים של DARPA, הסוכנות למחקרי ביטחון מתקדמים הפועלת תחת משרד ההגנה האמריקאי.
נוכל לספק ללקוחותינו Full Chip Turnkey Design משלב הארכיטקטורה ועד לתכנון Layout מלא ששולחים לייצור בפאב.
כעת אנחנו יכולים לספק ללקוחות לא רק את ה-IP אלא גם לבצע עבורם תכנון של מודול שלם. בנוסף יש לאינטרניזיקס גם IPs משלהם – בתחום האבטחה – לרבות קריפטוגרפיה, קודי הצפנה. כעת נוכל להציע IP גם בתחומי התעופה וההגנה.
זו הרכישה השלישית של סיוה בשנים האחרונות בשנת 2019 הכריזה סיוה על רכישת פעילות היתוך החיישנים של הילקרסט לאבס (Hillcrest Labs), מידי חברת אינטרדיגיטל (InterDigital) האמריקאית. קודם לכן, בשנת 2014 רכשה סיוה את RivieraWaves. “אנחנו נכנסים כל הזמן לשווקים חדשים גם באמצעות רכישות” מסביר שייר.
זינוק במכירות טלפונים חכמים
לדברי שייר, מורגשת השנה מגמת גידול במכירות טלפונים חכמים, לאחר ירידה בשנת 2020. לפי IDC, צפוי גידול של לא פחות משמונה אחוזים במספר הטלפונים החכמים שיימכרו השנה, ומספרם יגיע ל-1.38 מיליארד מכשירים. בתוך כל מספר מכשירי הסלולר לדור החמישי יזנק בלא פחות מ-130 אחוזים, בעקבות הרחבת פריסת רשתות הדור החמישי. מחצית מהמכשירים אגב, צפויים להימכר בסין.
“תעשיית הטלפונים החכמים נפגעה פחות מהמחסור בשבבים. אלו שחקנים גדולים וכאלה שמייצרים עבור עצמם כך שהם יכולים להמשיך לרוץ קדימה.” מסביר שייר. כזכור סיוה הכריזה ביום שני השבוע על הסכם מכירות IP בתחום הסלולאר לחברת סיקוונס הצרפתית.
שינוי ארכיטקטורה בתחום הרכב
בלי להרגיש, גם ענף השבבים לרכב עובר שינוי. במקום ארכיטקטורת Domain לרכב, הווה אומר שבבים המפקחים על סוג אחד של חיישנים בכל רחבי הרכב – מצלמות, חיישני גלגלים וכו’. הדוגמה שבתמונה מראה בקר אחד ששולט על כל מערכות העזר לנהג (ADAS).
כעת הארכיטקטורה משתנה והפכת ל-Zonal Architecture כלומר – כל איזור ברכב מנוהל על ידי מעבד. “בכל איזור, לדוגמה החלק הקדמי השמאלי של הרכב, יכולים להיות מצלמות, מכ”מים, מערכות אולטרסוניק ועוד, ומעבד אחד אחראי על כל הפינה הזו, בסופו של דבר התוצר של כל המעבדים הללו עובר למחשב המרכזי שמעבד את הפרטים מכל המעבדים האיזוריים. המעבדים של סיוה נמצאים היום ליד החיישנים באמצעות מערכות SensPro2 הכוללת גם מעבדי AI שיכולים להריץ רשתות נוירונים כבדות.” מסביר שייר.