הטכנולוגיה נחשפה לראשונה ב-SILICON CLUB * יגאל רייחלגאוז, יו”ר החברה וממייסדי קורטיקה מסביר בראיון ל-CHIPORTAL כי זיהוי פנים עם מסיכות היא טכנולוגיה הנדרשת היום אפילו למשימות פשוטות כמו פתיחת הטלפון או פתיחת דלת בלא מגע. הוא גם הוסיף שהחברה האם קורטיקה עובדת על טכנולוגיות נוספות שיכולות להואיל בעידן הקורונה
במפגש ה-Silicon Club שהתקיים בדצמבר 2019, חשף מנכ"ל קורטיקה אופיר רונן את הטכנולוגיה של זיהוי הפנים שעושה חברה בת של קורטיקה. אז היה מדובר על תפיסת פושעים בתוך קהל רחב, גם מזווית, גם בתאורה לקויה וגם עם כיסוי פנים. שבועות אחדים לאחר מכן, כיסוי הפנים נכנס לאופנה בשל מגיפת הקורונה. מסתבר שקורטיקה באמצעות החברה הבת Corsight AI ראתה את הנולד.
השבוע הודיעה חברת Corsight AI כי גייסה 5 מיליון דולר כדי לזהות פנים – גם עם מסכות. הסטארטאפ הישראלי מבית קורטיקה פיתח טכנולוגיה לזיהוי פנים – גם של אנשים הנמצאים מאחורי מיגון פנים מלא של מסכת פה, משקפי מגן ומשקף פלסטי, כפי שנוהגים למשל אנשי צוותים רפואיים.
Corsight AI הוקמה בסוף 2019 על ידי מייסדי קורטיקה, יגאל רייחלגאוז, קרינה אודינייב ופרופ’ יהושע זאבי, ומנכ”ל החברה הוא גדי פירן. בחברה מועסקים 15 עובדים במשרדים בתל אביב וארה"ב.
בראיון ל – CHIPORTAL מסביר יגאל רייחלגאוז, יו”ר החברה וממייסדי קורטיקה: Corsight AI " היא חברה בת של קורטיקה, המחזיקה ב-250 פטנטים ולוקחת את הטכנולוגיה לעולמות זיהוי הפנים. יש הרבה חברות העוסקות בזיהוי פנים אבל הייחוד של קורסייט הוא שהיא מסוגלת לזהות פנים בתנאים קשים מאוד, גם בתוך קהל רב וגם כאשר הפנים מכוסות או בזוויות קשות במיוחד לתחומי הבטחון."
"יכולת זיהוי הפנים של החברה מאפשרת זיהוי יחידים בתוך ריכוזי אוכלוסייה, התמודדות עם כיסויי פנים ותחפושות, קשיי תאורה, זיהוי מרחוק, זוויות מאתגרות ועוד. החברה מציעה גם מערכת לזיהוי פנים בזמן אמת ממידע שנקלט במצלמות וידיאו, שלדבריהם יכולה לתת מענה בין היתר לזיהוי נדבקים בקורונה. זאת, בהתחשב בעובדה שרבים מאזרחי העולם מסתובבים בתקופה זו עם כיסוי פנים חלקי, מה שמקשה על ממשלות וארגונים לזהות אותם," מסביר רייחלגאוז.
"קורסייט הוקמה בעקבות השקעה של קרן קנדית בשם AWZ שמובילה בהשקעות בתחומים בטחוניים, ועובדת עם כל גופי הבטחון בעולם, ועם פרוץ הקורונה עשינו טוויסט למוצר כך שיוכל לזהות פנים עם מסיכות. זו תכונה מאוד שימושית מעבר לעולם הבטחוני, אפילו לדברים יום יומיים כמו פתיחת טלפון נייד כאשר האדם חובש מסיכה, שלא לדבר על פתיחת דלתות ללא מגע, כדי להימנע מהעברת הנגיף דרך משטחים, להחליף טביעות אצבע, לנטר אוכלוסייה שמפירה בידוד ועוד."
"במקום כל הטכנולוגיות של מעקב אחרי חולים באמצעות תאים סלולאריים, הטכנולוגיה שפיתחנו תאפשר איתור מדויק יותר, של מטרים בודדים ולא עשרות מטרים. כך יתאפשר ניטור טוב יותר של מפגשים בין חולי קורונה לאנשים אחרים בחנויות, בתי חולים ועוד וכך למנוע את התפשטות המגיפה תוך טיפול בזמן אמת."
"גייסנו חמישה מיליון דולר. החברה מעסיקה 15 עובדים בארץ, שזה סניף הפיתוח של החברה, וכמו כן צוות הנהלה וצוות מכירות בניו יורק המונה שלושה מנהלים ושני אנשי מכירות."
אילו דברים נוספים אתם מכינים בקבוצה למאבק בקורונה?
רייחלגאוז: "בקורטיקה פיתחנו מוצרים לטיפול במגיפה עולמית (פנדמיה) המבוססות על חיישנים, אם אלו מצלמות תרמיות או מצלמות אבטחה, ומאפשרות לדוגמה זיהוי של משטחים נגועים כדי לעקוב אחר משטחים שחולי קורונה נגעו בהם. אנחנו מזהים גם התנהגויות בעייתיות כדוגמת שיעול, העדר מסיכה, לחיצות ידיים, ואז אפשר לעקוב בצורה אוטונומית אחר התפשטות המחלה. כל פעולה כזו נכנסת לבסיס הנתונים ואז זיהוי האדם בהמשך נעשה פי הפנים בלי למדוד לו שוב את החום במקומות אחרים."
"בכלל כל העולם הזה של אנליטיקה של וידאו התחזק במשבר הנוכחי. כמו כן, כל תחום הוידאו שמגיע בתקשורת מרחוק, אם זה לצרכי למידה מרחוק במערכת החינוך או צרכים אחרים, יש הזדמנויות בטכנולוגיות של קורטיקה, מעקב אחר המצלמות יכול לזהות אם ילד נמצא במצוקה, התחום הזה נהיה רלוונטי יותר ויותר."
אחת התלונות כפי שבאה לידי ביטוי לדוגמה בתגובות לכתבות עליכם בעיתונות הכלכלית היא שאתם מסייעים בכך לגורמי בטחון שמנצלים את הטכנולוגיות למטרות שונות מאלו שהתכוונתם אליהם. מה דעתך?
רייחלגאוז: "אנחנו מודעים לסוגיה ומתמודדים איתה. הרבה חברות נשרפו כי איפשרו בניית מאגרי מידע גדולים. אנחנו לא באים במגע עם הנתונים, רק מספקים את הטכנולוגיה אבל מלבד זאת, הטכנולוגיה מאפשרת שמירה מקסימלית על הפרטיות. אין במאגר נתונים על האדם עצמו וגם לא תמונה של פניו, אלא רק חתימה דיגיטלית שלא ניתנת לשיחזור. זה אחד היתרונות המשמעותיים של הטכנולוגיה ולכן אנו פונים איתה למקומות כמו ארה"ב, גרמניה, ומדינות נוספות באירופה הרגישות מאוד לנושא הפרטיות אך בו בזמן מודעות לצורך לשמור על בטיחות, בטחון, וכל מה שיכול לסייע במיגור הקורונה."