ניתן לזהות פנים של פושע גם בפרופיל וגם בתנאי תאורה קשים. כך מתאר עופר רונן מחברת קורטיקה את המערכות שמפתחת המדינה עבור רשויות אכיפת חוק.
בניגוד לאייל פישר מ-PRICATE שדיבר לפני, המערכת שלי מבקשת לזהות את כל אלה שלא רוצים שיזהו אותם, שלא יודעים שמזהים אותם ואשר מנסים להתחמק מזה שיזהו אותם.
כולנו משתמשים באייפון או אנדרואיד ובגרסאות החדשות ניתן לפתוח את המכשירים בעזרת יכולת זיהוי פנים, אבל מערכת זו מספיקה אולי לאדם הפשוט. היא בוחנת תמונה דו ממדית , מחפשת מספיק נקודות דמיון לדמות שבהגדרות שלה – מרחק בין העיניים, המרחק בין האף לפה וכו'. כאשר היא מוצאת מספיק נקודות דמיון היא פותחת את הטלפון."
"השיטה הזו מספיק טובה לאדם הסביר אבל לא מספיקה לעולמות האבטחה, בוודאי לא ברמת מדינה. השלב היותר מתקדם הוא השוואה של תמונת פרצוף של אדם מולבסיס נתונים. אנחנו עושים את בדיקת זיהוי הפנים לא באופן וולנטרי, של אלה שלא יודעים שמזהים אותם."
מדובר באבטחת שדות תעופה שב"כים מוסדים, משטרות. הGDPR עדיין תופס שם אך גם באירופה – בה צרפת היא מובילת דעת הקהל לנושאי הפרטיות, הגיעו למסקנה שפרטיות זה חשוב אבל גם להציל חיי אדם חשוב. גם בצרפת הולכים להקל את החוק. לא כל קמעונאי יוכל לזהות פנים של אנשים בלי לבקש את רשותם אבל לשירותי בטחון יהיה אישור.
"הטכנולוגיה שלנו מותחת את יכולת זיהוי הפנים עד לקצה. אם במעבר הגבול בנתב"ג מצפים מהנוסע שיעמוד במרחק של חצי מטר מהמצלמה עם תאורה אופטימלית ואז ניתן יהיה לבדוק את ההתאמה עם התמונה שבדרכון. המטרה היא לזהות אנשים תוך כדי הליכה בלי שיסתכלו על המצלמה. צריך גם לקחת בחשבון זוויות צילום כי רוב מצלמות האבטחה ממוקמות על התקרה. המערכת שלנו מסוגלת לזהות אדם גם אם פחות ממחצית פניו גלויים, ולא חשוב איזו מחצית. לא צריך בהכרח שבשטח הגלוי ייראו העיניים, האוזניים או האף. כל חלק בפנים שמתקרב לחמשיים אחוז מספיק."
רונן ביקש לציין שלא נוכל לראות את הלוגו של קורטיקה על מערכות כלשהן, "קורטיקה איננה חברת מוצר אלא חברה המפתחת ליבה טכנולוגית. היא חברה שבאה מעולמות הבינה המלאכותית ורשמה מעל 250 פטנטים רוב הסיכויים שלא תראו את המוצר שלי כקורטיקה אלא אני אהיה רכיב במערכות שלהם.יש חברות בטחוניות שמוכרות את מערכת זיהוי הפנים של קורטיקה בתוך המערכות שלהם. למעשה אנחנו בשלבי מעבר של תחום זיהוי הפנים מספין אוף בתוך קורטיקה לחברה עצמאית שתקרא קורסייט."
מרחק בין העיניים, המרחק בין האף לפה וכו’ ???
עוד לפני שנים רבות זנחו את השיטות הגיאומטריות של מרחקים בין איברים בפנים !
למעשה היום, רוב המערכות החדישות לזיהוי פנים מבוססות בכלל על למידה עמוקה !!!
טל הסנר, ליאור וולף וחן שגיב יאשרו 😉