נתונים חדשים מדרום קוריאה מראים שסין הייתה שוב היעד המוביל ליצוא הדרום קוריאני בשבעת החודשים הראשונים של 2024, בזכות עלייה במשלוחי השבבים, מה שהראה את מגבלות האיסור האמריקני המתמשך על שבבים כלפי סין. כך עולה מנתונים שהתפרסמו אתמול (א').
בעוד שהאמריקנים מתכננים לדווח על הרחבת הלחץ על בעלות בריתם, כולל דרום קוריאה, להרחיב את איסור השבבים רב השנים על סין, המסחר בשבבים בעל היתרון לשני הצדדים בין סין למדינות אחרות ימשיך, ותעשיית השבבים המקומית של סין גם היא נמצאת בצמיחה מהירה, אמרו המומחים. לפי נתונים ממשרד המסחר, התעשייה והאנרגיה ומאיגוד המסחר הבינלאומי הקוריאני, דיווחה סוכנות הידיעות יונהאפ ביום ראשון שסין הייתה שוב היעד המוביל למוצרים דרום קוריאניים בשבעת החודשים הראשונים של השנה. בתקופה זו, משלוחי דרום קוריאה לסין הסתכמו ב-74.8 מיליארד דולר, תוך שהם עוברים את ה-74.5 מיליארד דולר של יצוא לארצות הברית, לפי הדיווח.
בעיקר, העלייה ביצוא דרום קוריאה לסין נתמכה בביקוש חזק בתחום השבבים. ב-25 הימים הראשונים של יולי, יצוא השבבים לסין זינק ב-25.9 אחוזים משנה לשנה, תוך שהוא עובר את העלייה הכללית של 10.4 אחוזים ביצוא הכולל של דרום קוריאה לסין באותה תקופה, לפי יונהאפ.
האמריקנים דוחפים בעקביות את בעלות בריתם להפסיק את יצוא השבבים וציוד ייצור השבבים לסין, בניסיון חתרני לפגוע בעלייתה הטכנולוגית של סין. עם זאת, הנתונים מראים שהמאבק השרירותי של וושינגטון לא הצליח ולא יצליח לעצור את המסחר בשבבים או את פיתוח תעשיית השבבים של סין, לפי המומחים.
"בניסיון לפגוע בסין בתחום השבבים, ארצות הברית לא חסכה במאמצים. היא ניסתה הכל, החל מהטלת איסור בעצמה ועד לכפיית בעלות בריתה לבצע את מדיניותה. היא אף ביקשה מחברות להפסיק להשקיע בסין, וממשיכה להרחיב את האיסור. עם זאת, כל המהלכים האלה נכשלו בהשגת מה שארצות הברית התכוונה אליו," אמר מא ג'יהואה, משקיף ותיק בתעשיית הטלקום, ל-Global Times ביום ראשון.
לאחרונה דווח בתקשורת האמריקנית שהממשל האמריקני מתכנן לחשוף כללים חדשים שירחיבו את סמכויות וושינגטון לעצור משלוחים של ציוד ייצור שבבים ממדינות זרות מסוימות לסין. עם זאת, משלוחים מכמה בעלות ברית, כולל יפן, הולנד ודרום קוריאה, יוחרגו. החרגה זו מראה את המגבלות שוושינגטון נתקלת בהן במניעת יצוא כזה לחלוטין, והרחבת האיסור תזיק רק לחברות בארצות הברית ובעלות בריתה, אמר מא.
"המאבק האמריקני נגד סין בתחום השבבים פגע בהיקף שוק השבבים, מה שהביא ללחץ גדול על חברות השבבים. המהלך כולל גם סיכונים גדולים וגם רמות השקעה גבוהות. ארצות הברית פוגעת בעצמה גם כן," אמר מא.