בנוסף, דיווחה החברה על ביקוש גדל לקישוריות Wi-Fi 6 החדשה המיועדת לנקודות גישה מהירות בשווקי הבית החכם, התעשייה והרכב
ספקית טכנולוגיות הקישוריות והחישה החכמה סיוה (נאסד"ק: CEVA), דיווחה היום על אספקת יותר מ-100 מיליון שבבים למוצרי IoT סלולריים, המבוססים על טכנולוגיה שפיתחה. זאת, בעקבות ההתרחבות המהירה שחלה בשנתיים האחרונות בשימוש בקישוריות סלולרית במכשירים לבישים, יישומי הבית החכם, מונים חכמים, ומכשירים תעשייתיים דור 4.
סיוה מספקת לשוק ה-IoT הסלולרי את פלטפורמת Dragonfly, הכוללת תקשורת סלולרית בפס צר, מעבדי אותות דיגיטליים, טכנולוגיית RF, ומודם המאפשרים מגוון רחב של יישומים. הטכנולוגיות של סיוה מאפשרות לחברות שבבים ויצרניות לקצר תהליכי פיתוח מורכבים ולהפחית את חסמי הכניסה הגבוהים לשוק צומח זה. נכון להיום, השיגה החברה יותר מ-10 הסכמים בשוק זה.
לפי הדוח האחרון של אריקסון מוביליטי, צפוי מספר מוצרי ה-IoT הסלולריים לגדול מ-2.4 מיליארד ב-2022 לכ-5.5 מיליארד ב-2027, הערכה המשקפת צמיחה שנתית ממוצעת של 18%. ואילו הגידול השנתי הממוצע במספר מוצרי ה-IoT המקושרים לתקשורת סלולרית, המהווים כמחצית מסך המכשירים, צפוי להגיע ל-37% בתקופה זו.
״קישוריות היא טכנולוגיית המפתח לדיגיטליזציה מהירה, וסיוה יחד עם לקוחותיה ממלאות תפקיד בסיסי בשימוש הגובר ברשתות סלולריות לחיבור מכשירי IoT״, אמר מנהל חטיבת ה-IoT של סיוה, טל שלו.
ה-Wi-Fi לתקן 6
במקביל הודיעה סיוה על הרחבת סל מוצרי הקישוריות שלה והוספת טכנולוגיית Wi-Fi 6/6E (IEEE 802.11ax), הצפויה להחליף את תקן 5 (IEEE 802.11ac) עד 2023 ולשמש כתקן העיקרי בקישוריות Wi-Fi. הטכנולוגיה החדשה צפויה להשתלב בנקודות גישה מהירות המיועדות ליישומי בית החכם, תעשייה, רכב, ו-IoT. חברת המחקר ABI מעריכה כי מספר נקודות הגישה המהירות יגדל ליותר ממיליארד עד 2026, כשרובם יתבססו על טכנולוגיית Wi-Fi בתקן 6 ו-6E, שתתמוך ברוחב פס של עד 160MHz ובקצב העברת נתונים של עד 2401Mbps.
טכנולוגיית Wi-Fi 6 שפיתחה סיוה מיועדת למגוון מוצרים רחב: סמארטפונים, לפטופים, טאבלטים, קונסולות משחקים, טלוויזיות חכמות וממירים. וכן למגוון רחב של יישומי IoT, כמו נורות חשמל, שקעים חכמים, טרמוסטטים, ומסכי וידאו לדלתות כניסה. התקן החדש מיועד גם ליישומי תעשייה 4.0, כמו אוטומציה של תהליכי ייצור, וקישוריות בסביבות מאתגרות.
לדברי שלו, תחום הקישוריות לנקודות גישה צומח במהירות ומהווה הזדמנות משמעותית עבור סיוה. ״סיוה נהנית מביקוש חזק לטכנולוגיה זו, הן מחברות שבבים והן מיצרניות קצה. עד כה חתמנו על כמה הסכמים לאספקתה, ובעתיד הקרוב צפויות לצאת לשוק נקודות גישה המבוססות על הטכנולוגיה שלנו״, הוסיף.
כל חברות האלחוטי והסלולר עושים את העולם חולה יותר…בדיוק כמו הסיגריות במאה העשרים