ההכנסות מהסכמי רישוי ותכנון שבבים, המקור לתמלוגים עתידיים, זינקו ב-42% ל-22.1 מיליון דולר; התמלוגים מתחנות בסיס ומוצרי IoT גדלו ב-6% ל-7 מיליון דולר, למרות תנאי המאקרו המאתגרים
ספקית טכנולוגיות הקישוריות והחישה החכמה סיוה (נאסד"ק: CEVA), פרסמה היום את תוצאותיה הכספיות לרבעון השני של השנה, שהסתיים ב-30 ביוני. הכנסות החברה ברבעון השני גדלו ב-9% לעומת הרבעון המקביל ל-33.2 מיליון דולר.
בחלוקה למקורות הכנסה, ההכנסות ממכירת רישיונות, שירותים וכלי פיתוח לתכנון שבבים גדלו ב-42% לעומת הרבעון המקביל ל-22.1 מיליון דולר, כ-67% מסך ההכנסות; ואילו ההכנסות מתמלוגים ירדו ב-26% לעומת הרבעון המקביל ל-11.1 מיליון דולר, כ-33% מסך ההכנסות. התמלוגים ברבעון המקביל כללו תשלום של כ-3.3 מיליון דולר שהתקבל מלקוח בעקבות יישוב מחלוקת על גובה התמלוגים. בנטרול תשלום חד-פעמי זה, ההכנסות מתמלוגים ברבעון השני ירדו ב-4% לעומת הרבעון המקביל.
ההפסד התפעולי ברבעון השני הסתכם ב-0.3 מיליון דולר, בהשוואה לרווח תפעולי של 1.6 מיליון דולר ברבעון המקביל. ההפסד הנקי וההפסד למניה הסתכמו ב-1.1 מיליון דולר וב-5 סנט, בהתאמה, לעומת רווח של 0.3 מיליון דולר ו-1 סנט ברבעון המקביל. על בסיס Non-GAAP, ירד הרווח התפעולי ב-27% ל-4.6 מיליון דולר, והרווח הנקי ירד ב-16% ל-4.3 מיליון דולר. בשורה התחתונה, הסתכם הרווח למניה ב-18 סנט, 1 סנט מעל תחזיות האנליסטים.
22 הסכמים חדשים
במהלך הרבעון השני חתמה סיוה על 22 הסכמים לרישוי טכנולוגיות ותכנון שבבים, מתוכם 5 עם לקוחות חדשים. ההסכמים היו לאספקת טכנולוגיות למגוון שווקים רחב, בהם קישוריות Wi-Fi 6 למכשירי IoT, חיישנים מבוססי בינה מלאכותית, מוצרי אודיו אלחוטיים ותקשורת לווינית.
בפילוח גיאוגרפי, 11 מתוך 22 ההסכמים נחתמו עם לקוחות בסין, 5 הסכמים בארה״ב, 3 באסיה-פסיפיק, ו-3 הסכמים באירופה.
הקישוריות האלחוטית ממשיכה להוביל
מנכ"ל סיוה, גדעון ורטהייזר, אמר עם פרסום התוצאות הכספיות: "תוצאות הרבעון השני היו סולידיות לנוכח תנאי המאקרו המאתגרים. טכנולוגיות הקישוריות האלחוטיות שלנו ממשיכות להוביל את פעילות הסכמי הרישוי וממלאות תפקיד חיוני עבור יצרנים בשוק ה-IoT. אנו ממשיכים ליהנות מיתרון תחרותי בקישוריות האלחוטית, שמאפשר לנו לחדור לבסיס לקוחות חדש הצפוי להרחיב את התמלוגים בעתיד. ההכנסות מתמלוגים בקטגוריית תחנות הבסיס וה-IoT המשיכו לצמוח גם בתקופה זו והגיעו ל-7 מיליון דולר – כתוצאה מהתקדמות בפריסת תחנות דור 5 בסין ובמדינות נוספות, והרחבת נתחי השוק של לקוחותינו בתחומי הבלוטות׳, ה-Wi-Fi, והקישוריות הסלולרית למוצרי IoT״.
קופת המזומנים: 146 מיליון דולר
סמנכ"ל הכספים של סיוה, יניב אריאלי, הוסיף: "צמיחה של 42% בפעילות הרישוי ותכנון השבבים ברבעון השני משקפת את החוזק שלנו בתחום הקישוריות האלחוטית והפוטנציאל להמשך הצמיחה בתמלוגים עם התקדמות לקוחותינו החדשים לייצור. במהלך הרבעון, ביצעה החברה רכישה חוזרת של מניות בהיקף של כ-4.5 מיליון דולר, במסגרת התוכנית הקיימת לרכישת מניות. סיוה סיימה את הרבעון עם קופת מזומנים, בטוחות סחירות ופיקדונות בנקאיים של כ-146 מיליון דולר״.
15 מיליארד מוצרים מבוססי סיוה
במקביל לפרסום הדוחות הכספיים, דיווחה היום סיוה כי מהקמתה לפני 20 שנה ועד לסוף הרבעון השני סופקו יותר מ-15 מיליארד מוצרים המבוססים על טכנולוגיות שפיתחה. כ-5 מיליארד מתוכם סופקו בשלוש וחצי השנים האחרונות. האימוץ המהיר של הטכנולוגיות של סיוה על ידי מאות חברות שבבים ויצרני מכשירים מעיד על תפקידה החיוני של הקישוריות האלחוטית בעידן ה-IoT. סיוה מאפשרת ליצרנים להפחית את חסמי הכניסה הגבוהים בשוק זה ולתכנן מוצרים זולים ויעילים יותר מבחינת צריכת הספק.
לדברי ורטהייזר, סיוה תרמה לדמוקרטיזציה של שוק זה וסייעה בהתפשטות המהירה של מוצרים חכמים שאנו רואים אותם היום כמובנים מאליהם – בהם סמארטפונים, מכשירים לבישים, אוזניות אלחוטיות, רמקולים אלחוטיים, יישומי בית חכם ותאורה חכמה. ״ככל שמכשירי ה-IoT הופכים לחכמים יותר ומשלבים מגוון חיישנים, יתרונה התחרותי של סיוה בתחומי הקישוריות, החישה והבינה המלאכותית גדל, ואימוץ הטכנולוגיות שלנו צפוי להתרחב״, הוסיף ורטהייזר.
יותר מ-50 מוצרים מבוססי סיוה נמכרים בכל שניה ברחבי העולם.