בחודשים יוני-יולי 2023 ייבאה סין ציוד בשווי 5 מיליארד דולר, גידול של 70% לעומת תקופה מקבילה אשתקד. הגידול מיוחס להגבלות הייצוא הצפויות ממדינות המערב, שגרמו לסין לפעול במהירות כדי להימנע משיבושים באספקת ציוד
לאחרונה נרשם גידול חד בייבוא ציוד לייצור שבבים לסין, במיוחד מהולנד ויפן, על פי דיווח ב-Financial Times. בחודשים יוני-יולי 2023 ייבאה סין ציוד בשווי 5 מיליארד דולר, גידול של 70% לעומת תקופה מקבילה אשתקד. הגידול מיוחס להגבלות הייצוא הצפויות ממדינות המערב, שגרמו לסין לפעול במהירות כדי להימנע משיבושים באספקת ציוד.
סין מתמקדת בייבוא ציוד כמו מכונות חריטה וציפוי מיפן ומכונות ליתוגרפיה מחברת ASML ההולנדית, המיועדות לחברות מובילות כמו SMIC ו-YMTC. ההגבלות החדשות דורשות מיצרניות הולנדיות ויפניות לקבל רישיונות ייצוא לפני משלוח לסין, מה שעלול לעכב אספקות. סין מתמקדת בציוד לייצור שבבים פחות מתקדמים שאינם בפיקוח מערבי, כדי להבטיח המשך ייצור בלתי מופרע.
סין הייתה יבואנית הציוד השנייה בגודלה ברבעון הראשון של 2023, עם יבוא של 5.86 מיליארד דולר. סין, טיוואן וקוריאה הדרומית צפויות להוביל בהוצאות על ציוד ב-2023 ו-2024.
סין מייבאת ציוד מחברות זרות כמו ASML מהולנד ו-Tokyo Electron מיפן, לפני שתיכנס לתוקף הדרישה לרישיונות יצוא. הציוד מיובא גם לחברות סיניות גדולות ומתקדמות כמו SMIC ו-YMTC.הגדלת מלאים – סין מגדילה את מלאי הציוד שברשותה על ידי יבוא מואץ, כהיערכות לעיכובים עתידיים.פיתוח מקומי – סין משקיעה בפיתוח כלים וטכנולוגיות מקומיות כתחליף לייבוא. סין גם יכולה לעקוף את החרם באמצעות שיתופי פעולה – סין יכולה לנסות ליצור שיתופי פעולה עם חברות זרות כדי לעקוף את הצורך ברישיונות.טכנולוגיות חלופיות – סין יכולה להתמקד בטכנולוגיות חלופיות שעדיין אינן מוגבלות לייצור שבבים.