מדובר בתפנית משמעותית במלחמת הטכנולוגיה של סין עם ארה"ב, תחרות שהובילה את אמריקה להגביל את הגישה הסינית למוצרי טכנולוגיה מתקדמים מסוימים בחודשים האחרונים
ממשלת סין החליטה להשעות אתת הסובסידיות לתעשיית השבבים לשפר את סיכוייה של סין לייצר שבבים המסוגלים להתחרות בייצור האמריקאי, לפי בלומברג. ההשבתה היא בחלקה תגובה לסובסידיות שלא הצליחו להניב את התוצאות המיוחלות, כמו גם למשבר הכלכלי שיצרה מאבקה של סין בקורונה.
מנהיגים בסין דנו בדרכים חלופיות לסייע ליצרניות השבבים המקומיות, כולל על ידי הורדת עלויות הרכיבים. מדובר בתפנית משמעותית במלחמת הטכנולוגיה של סין עם ארה"ב, תחרות שהובילה את אמריקה להגביל את הגישה הסינית למוצרי טכנולוגיה מתקדמים מסוימים בחודשים האחרונים.
סין השקיעה עשרות מיליארדים בעשור האחרון בתעשיית השבבים, והיא גם פיתחה את קרן ההשקעות הלאומית לתעשיית המעגלים המשולבים, קרן השקעות ממשלתית להרחבת יכולות ייצור המוליכים למחצה בסין. ה- NICIIF שימש את סין כדי לסייע למספר יצרני שבבים סיניים, כגון SMIC ויצרנית הזכרונות Yangtze Memory Technologies, לפתח את יכולות הייצור שלהם. החברות התונות כעת לבקרת יצוא שיושמה על ידי ממשל ביידן כדי להגביל את הגישה שלהן לשבבים ברמה צבאית.
נשיא סין שי ג'ינפינג דורש מהיצרנים הסיניים לעמוד בקצב החדשנות האמריקאית בשל ההגבלות, אך היה מתוסכל מחוסר יכולתם לעמוד בקצב.
הייצור הושפע קשות גם ממדיניות אפס הקורונה של סין, שהאטה את הייצור והגבילה את הגישה למוצרים בשל מדיניות הבידוד הנאכפת בקפדנות של המדינה.
מאמציה של ארה"ב להתחרות בסין עמדו במוקד החקיקה בשנה האחרונה. חוק השבבים, שאושר בקיץ שעבר, סיפק עשרות מיליארדי דולרים ליצרנים כדי להרחיב את המפעלים המקומיים שלהם. החוק כבר הוביל למפעלים נוספים באוהיו, ניו יורק ואריזונה. יצרנים דיווחו גם על ירידה במכירות של מוליכים למחצה, מה שהוביל לעודף שבבי זכרון ואיחסון