מטרת האיחוד "אופנלייט" היא לייזרים בשבב עם עזרה מטאואר הישראלית שנרכשה על ידי אינטל
סינופסיס וג'וניפר נטוורקס מכוונות לשוק פוטוניקת הסיליקון דרך חברה חדשה שהוקמה כדי לאפשר לצדדים שלישיים לייצר מכשירים עם לייזרים משולבים בשבב באמצעות מתקני הייצור של Tower Semiconductor.
החברה ששמה אופנלייט הוקמה למעשה באפריל על ידי הסכם בין סינופסיס וג'וניפר נטוורקס שלפיו נכסי פוטוניקת הסיליקון של ג'וניפר פוצלו לתאגיד נפרד, שהוא עכשיו 75% בבעלות סינופסיס והשאר בבעלות ג'וניפר.
אופנלייט אמרה שמטרתה להאיץ את הפיתוח של מעגלים משולבים פוטוניים עתירי ביצועים (PICs) ליישומים כמו תקשורת נתונים, תקשורת, לידאר, רפואה, HPC, בינה מלאכותית ומחשבים אופטיים.
הטכנולוגיה עברה בדיקות הוכחת כשירות ואמינות באמצעות תהליך הייצור PH18DA של Tower Semiconductor, אמרה אופנלייט. היא צופה שתכנוני ייחוס למקמ"שי 400G ו-800G עם לייזרים משולבים יהיו זמינים "בקיץ 2022", וגם השאטל ראן הראשון של MPW (פרוסה מרובת פרויקטים) בתהליך PH18DA. האחרון מתייחס לפרוסת סיליקון המכילה תכנוני שבבים מלקוחות רבים כדי לפזר את עלויות הייצור.
אופנלייט משווקת את שילוב הלייזרים כיתרון חשוב של הטכנולוגיה שלה בתקווה למשוך לקוחות שרוצים לייצר שבבים ליישומי פוטוניקת סיליקון. פוטוניקת סיליקון משתמשת באור במקום בכבלי חשמל כדי לחבר לא רק מחשבים אלא אולי גם שבבים פרטניים, אבל הורדת מקור הלייזר לרמת השבב הייתה אבן נגף בעבר.
על ידי עיבוד חומרי האידיום פוספיד של לייזר שבב ישירות על פרוסת פוטוניקת הסיליקון, אופנלייט אמרה שתהליך הייצור PH18DA של טאוור מפחית את העלות ומשפר את יעילות ההספק, וגם מפשט את האריזה.
מנהל התפעול הראשי של אופנלייט ד"ר תומס מדר אמר ששוק פוטוניקת הסיליקון מונע על ידי ביקוש גדל לקצב העברה גדול יותר כדי לנתח, לאחסן ולהעביר כמויות גדולות של נתונים. "פלטפורמת פוטוניקת הסיליקון הפתוחה של אופנלייט עם לייזרים משולבים מאפשרת הגדלה מלייזר אחד למאות או אולי אפילו אלפי לייזרים ל-PIC, שכולם משולבים מונוליטית ברמת הפרוסה", אמר.