מנכ"ל OPEN AI סם אלטמן והמדען הראשי איליה סוצקובר השתתפו באירוע בהנחית ד"ר נדב כהן מאוניברסיטת תל אביב. הם התייחסו לסוגית השימוש ב-AI כנשק, ההשפעה על שוק העבודה והחשש מתבונה מלאכותית שתצא משליטה או שייעשה בה שימוש לפיתוח נשק
"צריך לבנות מנגנון בקרה על הבינה המלאכותית כמו הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית. כך אומרים מנכ"ל OPEN AI סם אלטמן והמדען הראשי של החברה, הישראלי איליה סוצקובר. השניים השתתפו באירוע בהנחית ד"ר נדב כהן מאוניברסיטת תל אביב. הם התייחסו לסוגית השימוש ב-AI כנשק, ההשפעה על שוק העבודה והחשש מתבונה מלאכותית שתצא משליטה או שייעשה בה שימוש לפיתוח נשק מסוכן.
בנוסף, המנגון שיוקם יצרך לבקר את היכולות של מודלי הבינה המלאכותית הגדולים כדי "ליישר" אותם עם דרישות הבטיחות כך שיתרונות הכוח והיכולות שלהם ישמשו את האנושות.
עם זאת, אלטמן לא סבור שיש צורך כבר עכשיו להטיל רגולציה כבדה על הבינה המלאכותית שעלולה לעצור את ההתפתחות המהירה.
פרופ' נדב כהן, מומחה לבינה מלאכותית מאוניברסיטת תל אביב אומר כי הוא יכול לחשוב על שלושה איומים מצד הבינה המלאכותית – הראשון הפיכת משרות רבות למיותרות, השני שימוש כנשק למשל האקר אחד יוכל לעשות פעולות שעד כה נדרשו עבורם הרבה האקרים, והתרחיש השלישי הוא כזה של פיתוח בינה מלאכותית שתצא משליטה ותגרום אולי אפילו להכחדת המין האנושי.
על כך הגיב סוצקובר: נדרש חוזה סוציו-כלכלי חדש כדי להתגבר על אבטלת ה-AI אבל בטווח הארוך יווצרו משרות חדשות הם משוכנעים שאמנם בטווח הקצר צריך לסייע למי שיאבדו את פרנסתם באמצעות סיוע ממשלתי וכן להקנות להם ידע שיאפשר להם להשתלב מחדש.
מתכנתים כבר לא כותבים פונקציות, אבל גם אמנים נפגעו כי פרנסתם נלקחה על ידי מנועי התמונות.
ריכוך המכה
לדברי סוצקובר ברור שבמקביל יווצרו מקומות עבודה חדשים אך אנו עומדים בפני תקופה ארוכה של אי ודאות. "נצטרך לבנות מנגנונים שיאפשרו לנו לרכך את המכה לעתים קרובות לאפשר למעבר חלק יותר או למקצוע חדש לגמרי שיהיה קיים. במידה והדבר לא אפשרי, הממשלה והמערכות החברתיות יצטרכו להתגייס.
באשר לאפשרות של האקרים לגרום נזקים גדולים או של גופים אחרים לפתח נשק בלתי קונבנציונלי בעזרת הבינה המלאכותית, עדיין אין לבינה המלאכותית יכולות כאלה. היא תתקדם ונגיע אולי לנקודה הזו, אכן זו טכנולוגיה מאוד חזקה. הרעיון שאלטמן הציע הוא להקים מעין סבא"א לתחום הבינה המלאכותית.
"באשר לבינה מלאכותית שתמשליטה, כן, זה יהיה די גרוע. זו תהיה טעות גדולה לבנות בינה מלאכותית-על שאנחנו לא מכירים ולא יודעים כיצד היא פועלת.
אלטמן: באשר לשוק העבודה שבטווח הקצר התמונה פשוט נראית די טוב, הולכת להיות צמיחה דרמטית בפריון. מתכנתים יהיו פרודוקטיבים פי שתיים והם גם ככה במחסור. בטווח הארוך אני חושב שכאשר המערכות הללו תהיינה יותר מורכבות יווצרו קטגוריות של משרות. אנו רוצים בני אדם בתפקידים האלה בדרכים שאנחנו עדיין לא יכולים לצפות.
"כמו שאף אחד לא הפסיק לשחק שחמט אחרי שדיפ בלו ניצח את קספרוב. לכל היותר נעזרים במחשבים כדי לתכנן מהלכים. השחמט לא היה מעולם פופולרי יותר מאשר כיום. DALEE (כלי יצירת התמונות אף הוא שלOPEN AI יכולה ליצור אמנות נהדרת אבל לאנשים עדיין אכפת מהאדם שמאחורי האמנות והם רוצים ללמוד ממנו. קשה לחזות את הרצון האנושי לבדל את עצמו, ליצור דברים חדשים, לזכות במעמד אבל זה ייראה ממש שונה. האם בעוד 100 שנה מהיום לא נראה כמעט כמו העבודות של היום. אני מסכים עם דבריו של איליה שלא משנה מה יקרה, אנחנו נצטרך איזשהו חוזה סוציו-אקונומי שונה כאשר האוטומציה מגיעה למשרות חדשות שקודם לא היו מאוימות."
"הדבר שאני הכי מתרגש ממנו באופן אישי הוא שיש דברים נפלאים אדירים שהולכים לקרות בכל מקום, יתרונות כלכליים עצומים, יתרונות עצומים בתחום הבריאות, ואפילו לזרז תגליות מדעיות." מסכם אלטמן.