המיזם החדש נועד לתכנן מוליכים למחצה חסכוניים עבור מודלים של שפת AI, ללא תלות ב- OpenAI.
מנכ"ל OpenAI סם אלטמן מנהל בימים אלה מגעים עם חברות, כולל G42 ו-SoftBank Group Corp., כדי לגייס מימון של מיליארדי דולרים לפרויקט זה. מטרת המיזם היא ליצור שבבים שיוזילו את עלויות התפעול עבור חברות מודל בשפות גדולות, הפועלות בנפרד מ-OpenAI.
.סוכנות הידיעות הכלכלית בלומברג, שציטטה מקורות עלומי שם, דיווח כי אלטמן מנהל דיונים עם משקיעים פוטנציאליים בולטים רבים. המטרה היא להשיג מימון משמעותי להקמת מפעלים לייצור שבבים, המכונים בדרך כלל פאבים.
יוזמת המוליכים למחצה של אלטמן כוללת פיתוח טכנולוגיית שבבים חדשה לשיפור יעילות יישומי הבינה המלאכותית. פרויקט שאפתני זה עשוי להשפיע באופן משמעותי על תחום הבינה המלאכותית ומימושו עשוי להימשך שנים. למרות היותו עומד בראש OpenAI, פרויקט המוליכים למחצה של אלטמן הוא מיזם ייחודי, התואם את חזונו לסטארט-אפ מקיף בתחום הבינה המלאכותית הכולל פיתוח שבבים.
הפרויקט כרוך בשיתוף פעולה עם יצרניות שבבים גדולות. המטרה של אלטמן היא להקים רשת גלובלית של פאבים בתחום המוליכים למחצה, מה שיחייב גיוס של עשרות מיליארדי דולרים.
המחסור במפעלים המסוגלים לייצר שבבים מתקדמים מאלץ את אלטמן להתחרות בענקיות תעשייה כמו אפל, מה שדורש גיבוי משמעותי ממשקיעים בעלי כיסים עמוקים שמוכנים לכסות עלויות. יוזמה זו עולה בקנה אחד עם הביקוש הגובר לשבבים במגזר הרכב וסיכוני סחר גיאופוליטיים מוגברים.
המיזם של אלטמן שואף לבנות פאבים של שבבים שככל הנראה יתנו מענה לסוגים שונים של מעבדים, מה שהופך אותו לפרויקט רב-פנים התואם את הדינמיקה המתפתחת של תעשיית המוליכים למחצה.
תפקידו הכפול של אלטמן כמנכ"ל OpenAI ומוביל מיזם המוליכים למחצה מדגיש את השפעתו המרכזית בתעשיית הבינה המלאכותית. שיחותיו עם דמויות מפתח בתחום הטכנולוגיה מצביעות על ההיקף הרחב של המיזם, שעשוי לכלול התקני חומרה של בינה מלאכותית. מהלך זה מדגיש את מחויבותו של אלטמן לקידום טכנולוגיית בינה מלאכותית באמצעות פתרונות חומרה ותוכנה חדשניים.