ביידן ביקר במסגרת ביקוריו באסיה גם בקוריאה הדרומית, ונסע ישר מהבסיס האמריקני בו נחת למפעל של סמסונג
סמסונג התחייבה להשקיע 356 מיליארד דולר בחמש השנים הבאות, שיעזרו ליצור 80,000 משרות בעיקר בעסקי הליבה שלה כולל שבבים וביו פארמה.
החברה ידועה בארה"ב בזכות הסמארטפונים שלה, אבל הפעילות שלה הקשורה לשבבים — במיוחד התקני זיכרון — נעשתה חשובה יותר כשיש בעיות מתמשכות בשרשרת האספקה. ההשקעה של סמסונג מיועדת בחלקה "להקדים את הייצור ההמוני של שבבים המבוססים על תהליך 3 ננומטר", אמרה החברה בהודעה ביום שלישי.
סמסונג היא חברה מקוריאה הדרומית וגיוס העובדים המוגבר שלה יהיה ברובו שם. אבל יצרני ציוד רבים בארה"ב תלויים בסמסונג בייצור של רבים ממוצרי האלקטרוניקה שלהם.
הנשיא ביידן ביקר במפעל של סמסונג בפיונגטיק ביום שישי ודיבר שם על התפקיד של קוריאה הדרומית בשרשרת האספקה הגלובלית ושיבח את סמסונג ספציפית. קוריאה הדרומית וארה"ב צריכות לפעול "כדי ששרשראות האספקה שלנו יישארו עמידות, אמינות ובטוחות", אמר ביידן. השבבים המיוצרים שם הם "פלא של חדשנות" וקריטיים לכלכלה העולמית.
הביקור של ביידן היה בולט גם מסיבות דיפלומטיות בגלל חששות מתמשכים לגבי פרובוקציות שעשתה קוריאה הצפונית שאיימה על תושבי קוריאה הדרומית אבל גם בגלל המוצרים שמייצרים שם ומייצאים לארה"ב ולמדינות אחרות.
מתיחות דומה התעוררה בטאיוואן בשנים האחרונות בגלל חששות לגבי היחסים בין סין לטאיוואן, שבה מייצרים שבבים ומכלולי אלקטרוניקה שחברות אמריקניות כולל אפל מאוד תלויות בהם. "חלק כה גדול מהעתיד העולם ייכתב כאן, באזור האינדו פסיפי, בעשורים הקרובים", הוסיף ביידן בביקורו במפעל של סמסונג.
ההשקעה של סמסונג היא גידול של 36% לעומת ההשקעה הכוללת שלה בחמש השנים האחרונות. מתוך ההשקעה של 356 מיליארד דולר, 285 מיליארד דולר הוקצו לקוריאה הדרומית. החברה לא אמרה לאן יופנה שאר כסף.
סמסונג מעסיקה כ-20,000 עובדים בארה"ב. מפעל שבבים של סמסונג נבנה כעת בטקסס וייפתח ב-2024. הוא צפוי ליצור 3,000 משרות עם השקעה של 17 מיליארד דולר, אמר ביידן.
הצגת טכנולוגית 3 ננומטר
באותו ביקור הדגימה ססמסונג את השבב הראשון בתעשייה המיוצר באמצעות טכנולוגיית התהליך שלה מסוג 3 נ"מ הכוללת טרנזיסטורים מסוג שערים מכל הצדדים לנשיא ארה"ב ג'ו ביידן ונשיא קוריאה הדרומית יון סוק-יול. החברה בדרך להתחיל את הייצור הכמותי של השבבים באמצעות טכנולוגיית 3GAE שלה ברבעון השני של 2022. כזכור באותו סיור באסיה התבטא הנשיא ביידן כי ארה"ב תגן על טאיוואן, במה שרבים ראו כסטיה מהקו הרשמי, אם כי הוא עמעם את הצהרתו מאוחר יותר.
ג'ו ביידן הגיע לבסיס חה"א האמריקני אוסן בקוריאה הדרומית ונסע מייד למפעל הייצור הראשי של סמסונג ליד פיונגטיק, שהוא כיום המפעל היחיד בעולם שיכול לייצר שבבים באמצעות טכנולוגיית התהליך מסוג 3 נ"מ של החברה. נשיא קוריאה הדרומית יון סוק-יול הצטרף לנשיא ביידן במפעל השבבים.
לא נמסר איזה שבב 3 נ"מ הוצג לנשיא ארה"ב והאם זאת הייתה הדגמה חיה או תצוגה סטטית. יש לזכור ש-Samsung Foundry עומדת להתחיל ייצור כמותי באמצעות צומת 3GAE שלה ברבעון הזה, כך שכנראה יש לה דוגמאות עבודה של המערכות על שבב 3 נ"מ שלה, למרות שלא ידועים פרטים על ההדגמה.
"זה עתה ראיתי איך מייצרים במפעל הזה את השבבים הכי מתקדמים בעולם", אמר ביידן. "הם פלא של חדשנות ותכנון, דיוק וייצור. …כשמדובר בשבבים הכי מתקדמים, כמו אלה המיוצרים כאן בסמסונג – היא אחת משלוש חברות בלבד בעולם המייצרות שבבים אלה. זה הישג שלא ייאמן, לא ייאמן".
היבט חשוב של המפעל ליד פיונגטיק הוא שהוא דוגמה מצוינת לשיתוף פעולה בינ"ל בייצור שבבים בחזית הקידמה. במפעל משתמשים בכלי EUV שפותחו ויוצרו בהולנד ומסתמכים על מקורות אור שתוכננו ויוצרו בארצות הברית. המפעל גם עושה שימוש נרחב בציוד מתקדם המיוצר על ידי החברות האמריקניות Applied Materials, KLA ו-LAM Research וגם בכלים רבים המיוצרים בקוריאה הדרומית. גם רוב כלי האוטומציה לתכנון אלקטרוניקה המשמשים לתכנון שבבים במפעלי ענק כמו זה שליד פיונגטיק מקורם בארצות הברית.
"המפעל הזה מבטא את הקשרים הקרובים בחדשנות בין מדינותינו", אמר הנשיא ביידן. "רוב הטכנולוגיה והמכונות המשמשות לייצור שבבים אלה תוכננו ויוצרו בארה"ב. האיחוד של המיומנות והידע הטכנולוגי שלנו מאפשר לייצר שבבים שקריטיים לשתי המדינות והם מגזרים חיוניים בכלכלה הגלובלית".