פוקסקון תשקיע יותר מ-360 מיליון דולר כדי להקים מפעל לייצור רכיבי טלפונים סלולאריים במדינת קרנטקה. פרויקט זה צפוי ליצור 12,000 משרות חדשות. החברה גם תשקיע כ-240 מיליון דולר במפעל שבבים, שיצור 1,000 משרות
.
יצרנית האלקטרוניקה הטייוואנית פוקסקון מתכננת להשקיע יותר מ-600 מיליון דולר בהודו כדי להרחיב את פעילות הייצור שלה במדינה. ההשקעות יתמקדו בשני תחומים עיקריים – ייצור טלפונים ומפעלי שבבים..
באופן ספציפי, פוקסקון תשקיע יותר מ-360 מיליון דולר כדי להקים מפעל לייצור רכיבי טלפונים סלולאריים במדינת קרנטקה. פרויקט זה צפוי ליצור 12,000 משרות חדשות. החברה גם תשקיע כ-240 מיליון דולר במפעל לייצור ציוד לייצור שבבים, שיצור 1,000 משרות
השקעות אלה הן חלק מאסטרטגיית פוקסקון לפזר את פעילות הייצור שלה מעבר לסין, שם ממוקמים כיום מרבית המפעלים שלה. הודו הייתה יעד מרכזי עבור החברה נוכח המאמצים של המדינה לפתח ייצור היי-טק מקומי בהובלת ראש הממשלה נרנדרה מודי.
פוקסקון מוכרת בעיקר כמרכיבה העיקרית של אייפונים עבור אפל. עם זאת, החברה מחפשת להתרחב לתחומים אחרים כמו רכבים חשמליים ושבבים כדי להפחית את תלותה בייצור אלקטרוניקה צרכנית. ניסיונה הקודם להיכנס לייצור שבבים באמצעות מיזם משותף בהודו כשל בחודש שעבר.
ההשקעות החדשות בקרנטקה הוכרזו באירוע שבבים לאחרונה בהודו בהשתתפות יו"ר פוקסקון יאנג ליו ובכירים מחברות שבבים אמריקאיות גדולות כמו AMD ואפלייד מטריאלס. ממשלת הודו שואפת להפוך את המדינה למרכז שבבים גלובלי ומציעה תמריצים למשיכת השקעות מחברות שבבים זרות.
עבור פוקסקון, הרחבה בהודו גם עוזרת לפזר את פעילות הייצור שלה מעבר לסין. עם עליית עלויות העבודה והפרעות מסגרים (בגלל הקורונה), סין הפכה לבסיס ייצור פחות אטרקטיבי. הודו מספקת גישה למאגר עצום של כוח עבודה ושוק צריכה מקומי גדל. זאת בנוסף למגבלות שנוצרו בשל החרם האמריקני על מכירת שבבים מתקדמים וציוד לייצורם לסין. המתקנים החדשים בקרנטקה יעזרו לפוקסקון להגדיל את כושר הייצור שלה בהודו כדי לענות על הביקוש המקומי וכן לשרת שווקי ייצוא. זה מתיישר עם יוזמת הייצור בהודו של הממשלה ההודית כדי לחזק את הייצור המקומי וליצור משרות.