כך מציינת ג'איה ג'גדיש, מנהלת AMD בהודו ויו"ר ועדת בניית כוח אדם בתעשיית המוליכים למחצה.
ענף תעשיית המוליכים למחצה בהודו צפוי ליצור ביקוש של 1,200,000 משרות במגוון תפקידים, לרבות מהנדסים, מפעילים וטכנאים. כך עולה מדבריה של ג'איה ג'גדיש, מנהלת AMD בהודו ויו"ר ועדת בניית כוח אדם בתעשיית המוליכים למחצה.
הביקוש נובע מהמאמצים של הודו להפוך למרכז ייצור של מוליכים למחצה. התעשייה צפויה לצמוח ככל שהייצור מתרחב ותפקידי התכנון מתבססים. חברת AMD כמו גם מיקרון מעסיקות או מתכוונות להעסיק עובדים רבים. לאחר הקמת מפעלי נמיקרון בהודו גם חברות רכיבים אחרות מתכננות להקים מפעלים בהודו.
ג'גדיש ציינה כי תחום התכנון לבדו דורש 275,000 עובדים, בהם בוגרי תואר ראשון ושני, דוקטורנטים ופוסט-דוקטורנטים. הודו נהנית מיתרון בזמינות כוח אדם מיומן, שכן מדי שנה מסיימים כ-500,000 סטודנטים תואר בהנדסה.
עם זאת, קיים פער בין הכישורים הנדרשים לאלה שיש לבוגרים. כדי לגשר עליו ננקטות יוזמות כגון שינוי תוכניות לימודים וקורסים להסבה ושדרוג כישורים.
ג'גדיש ציינה כי שיתוף פעולה בין התעשייה, האקדמיה והממשלה הכרחי כדי לבנות בסיס חזק של כוח אדם. התמריצים שמציעה הממשלה צפויים לסייע להאצת הצמיחה בתחום.
הצלחת תעשיית המוליכים למחצה בהודו תלויה במידה רבה ביכולת לגייס, לאמן ולשמר כוח אדם מיומן בהיקף נרחב. התחזיות ליצירת מאות אלפי משרות חדשות מראות שהתעשייה נערכת לאתגר זה.