התוכנית היא להקים מאגד של חברות שכל אחת מהן תהיה הבעלים של נתח קטן מARM. "יהיה צורך בהרבה חברות משתתפות כדי שהתוצאה בפועל תהיה ARM עצמאית", אמר המנכ"ל כריסטיאנו אמון
סופטבנק עדיין רוצה להיפטר מARM אחרי הצעת הרכש של אנבידיה שלא הצליחה. קוואלקום מעוניינת, אבל אחרי שהרגולטורים חיסלו את העסקה של אנבידיה בגלל חשש שהיא תפגע בתחרות, אין תקווה לרכישה ישירה. במקום זאת, יש לחברה תוכנית שונה – או אולי זאת בעצם תוכנית ישנה, כי מדיווחים מלפני שנתיים עולה שסמסונג שקלה רעיון דומה.
התוכנית היא להקים מאגד של חברות שכל אחת מהן תהיה הבעלים של נתח קטן מARM. "יהיה צורך בהרבה חברות משתתפות כדי שהתוצאה בפועל תהיה ARM עצמאית", אמר המנכ"ל כריסטיאנו אמון לפייננשל טיימז.
בעבר קוואלקום התנגדה בתקיפות לתוכנית הרכישה של אנבידיה באותו טיעון – ARM קריטית לעסקי הטכנולוגיה ואם תהיה בבעלות יצרנית שבבים אחת זה יהיה הרסני לתחרות (סופטבנק לא מייצרת שבבים). אם לחברות רבות יהיו החזקות בעלות, אז התנאים יהיו שווים לכולם.
פט גלסינגר, מנכ"ל אינטל, כבר רמז שאינטל עשויה לתמוך במאגד כזה. גלסינגר נפגש עם הבוס של סמסונג לי ג'יי-יונג, כנראה כדי לדון בשיתוף פעולה במיזם כזה. גם פארק ג'ונג-הו, מנכ"ל משותף של יצרנית השבבים הקוריאנית SK Hynix, דיבר על הקמת מאגד.
בזמן שהחברות האלה מתדיינות בינן לבין עצמן, סופטבנק כנראה מתכננת לבצע הנפקה אבל לשמור על מניית שליטה. החברה צפויה לרשום את ARM למסחר בבורסה בניו יורק. במהלך הזה עשויות להיות בעיות כי ייתכן שממשלת בריטניה, שעדיין שוקלת מה לעשות, תלחץ שARM תירשם בבורסה של לונדון.