מנכ"ל טאואר, ראסל אלוונגר שהה בשבוע שעבר בהודו ונפגש עם בכירים בממשל ההודי ועם חברות מסחריות מקומיות
לאחר ביטול עסקת רכישת טאואר על ידי אינטל, מסתבר כי יש גורמים אחרים המעוניינים להיכנס לענף השבבים ולוטשים עיניים אל יצרנית השבבים הישראלית – שביעית בגודלה בתעשיה העולמית.
קונצרן הנפט-טלקום רילייאנס אינדסטריז בהובלת מוקש אמבאני שוקל לרכוש את טאואר סמיקונדקטור הישראלית או לפחות חלקים גדולים בה, על פי האתר ההודי ביזניס טודיי. עם זאת, התוכניות עלולות להתעכב בגלל העימות הנוכחי בין ישראל לחמאס.
בשבוע האחרון נפגש ראג'יב צ'נדראסקר, שר המדינה במשרד האלקטרוניקה וטכנולוגיית המידע של הודו, עם ראסל אלוונגר, מנכ"ל טאואר סמיקונדקטור, בהודו, שם השניים דנו על שותפות הודו-טאואר בתחום השבבים. בפגישה השתתף גם נאור גילון, שגריר ישראל בהודו. הפגישה התקיימה גם על רקע רצונה של הודו להפוך לשחקנית משמעותית בתחום השבבים. תעשיית השבבים הפכה בשנים האחרונות מנוע מרכזי להתפתחות תעשיית ההייטק והודו רואה בו מנוף להתקדמותה בתחום הטכנולוגי.
רכישת טאואר סמיקונדקטור הישראלית עשויה לסייע לרילייאנס להיכנס לתחום השבבים ובכך להבטיח את עתיד תעשיית האלקטרוניקה שלה. בשנה שעברה, פורסם כי רילייאנס מעוניינת לרכוש מניות בקונסורציום השבבים International Semiconductor Consortium (ISMC), אך לא היה המשך לכך.
טאואר סמיקונדקטור הציעה שוב ושוב לסייע להודו לבנות את תעשיית השבבים שלה. ב-2013-2014, היא טאואר חלק מקונסורציום בהובלת קבוצת ג'ייפי, שבו הייתה שותפה טכנולוגית ביחד עם חברת IBM. החברה הציעה שוב להיות שותפה טכנולוגית, הפעם עם ISMC, במסגרת בקשה לקבלת תוכנית התמריצים לשבבים של הודו בשווי מיליארד דולר שהוגשה בפברואר 2022 במטרה להקים מפעל לשבבים אנלוגיים בטכנולוגיית 65 ננומטר.
חברות הודיות גדולות רבות מבקשות להכנס לתחום השבבים, טאטא ודנאנטה גייסו את ותיקי תעשיית השבבים כדי להוביל את המיזמים החדשים. הכניסה לייצור שבבים יכולה לסייע לרילייאנס להגן על עסקי הטלקום והאלקטרוניקה שלה לטווח הארוך.
מטאואר נמסר כי החברה אינה מגיבה לשמועות.