החברה מתכננת להשתמש בכספי הגיוס כדי להכפיל את מצבת העובדים ולהאיץ את המהפכה הדיגיטלית שעובר ענף החלל באמצעות פיתוח טכנולוגיות מחשוב ותוכנה מתקדמות
חברת רמון ספייס (Ramon.Space), המתמחה בתחום המחשוב לתעשיית החלל, הודיעה היום על גיוס של 17.5 מיליון דולר. בסבב גיוס A של החברה לקחו חלק: StageOne Ventures, Deep Insight, WorldQuant Ventures, UMC Capital, וגם Grove Ventures משקיעה קיימת בחברה. הגיוס נועד להרחיב את פיתוח פתרונות המחשוב של החברה, לתמוך בפעילותה ולסייע בהגדלת צוותי הפיתוח בישראל וברחבי העולם. רמון ספייס הוקמה בשיתוף פעולה עם סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע.
רמון ספייס בונה מערכות מיחשוב שמותאמות לתנאים הקיצוניים בחלל, המהוות מהפכה בשימוש בישומי תוכנה ועיבוד מידע בחלל. השימוש בתוכנה מתקדמת בחלל מוגבל בשל המחסור בחומרת מיחשוב אמינה ועמידה בתנאים הסביבתיים בחלל. מערכות המיחשוב של החברה מיועדות לשנות את הדרך בה חומרת מחשבים ותוכנה מופצים בחלל, בכדי לאפשר פיתוח ועידכון של שירותים ואפליקציות בזמן אמת, ויוצרות מרחב אפשרויות אינסופי למערכות לויינים ומשימות חודרות חלל של החלל החדש. פלטפורמות המחשבים ומאגרי המידע של החברה נשענות על טכנולוגיות בינה מלאכותית מרובת מעבדים שמהוות את ליבת יישומי הדור החדש של פתרונות חישה, תקשורת ועיבוד מידע בחלל ומביאות אותן לקידמת הטכנולוגיה.
מערכות חלל חכמות דורשות מחשבים ומאגרי מידע מתקדמים בדומה לאלו שנמצאים בכדור הארץ. מערכות המיחשוב לחלל הקיימות היום בשוק אינן יכולות לעמוד בתנאי הקרינה, הטמפרטורות ותנאי הסביבה הקשים בחלל, תוך מתן ביצועי מיחשוב מתקדמים ופעילותן נפגמת. רמון ספייס משתמשת בטכנולוגיית הגנת קרינה וירטואלית שמאפשרת למערכות המיחשוב שלה לפעול ללא תקלות יחד עם ביצועים מן המתקדמים בעולם.
החברה מכוונת למהפכה בתחום השירותים המקיפים את כדור הארץ ע"י הפיכת לווייני הדור הבא לאוטונומים וחכמים מה שיאפשר מתן שירותים חדשים ומתקדמים לשווקים בכדור הארץ, הארכת את זמן החיים המסחרי של לווינים בזכות יכולת השידרוג, התאמה וגמישות עדכון השירותים והאפליקציות.
אבי שבתאי, מנכ"ל :Ramon.Space "אנו נרגשים לצרף משקיעים מהשורה הראשונה במטרה להוביל טרנספורמציה טכנולוגית בתעשיית החלל. עם טכנולוגיה פורצת דרך, בעלת עוצמת מחשוב דומה לזו שיש על כדור הארץ ובמבנה עלויות יעיל כמו על כדור הארץ, אנו מהווים חלק מרכזי במהפיכת החלל, כמובילי שוק בתחום מערכות מחשוב, תקשורת ורשתות מבוססי תוכנה בחלל. כדי להמשיך להיות בין החברות המובילות בתחום מחשוב החלל, אנו מתכננים בתקופה הקרובה להכפיל את מצבת העובדים בחברה, ולגייס עובדים למגוון רחב של תפקידים", הוסיף.
"מאז השקעת הסיד הראשונה שביצענו בחברה, קצב הצמיחה של החברה גדל במספרים חסרי תקדים באקו סיסטם של תעשיית החלל", אמר דב מורן, יו"ר הדירקטריון ב-Ramon.Space ושותף מנהל ב- .Grove Ventures"אני מאמין שעוד בימינו נזכה ליהנות מהיתרונות וההשפעה היוצאת דופן של הקידמה הטכנולוגית בחלל, ו- Ramon.Space נמצאת בחוד החנית של קידמה זו", הוסיף.
“אנחנו גאים בהשקעה ב-Ramon.Space בהובלתנו ולהיות חלק ממסע חדש ומרגש לחלל", אמר יוסי ויניצקי, אשר מוביל את תוכנית השקעות ה-Late Stage בקרן StageOne. "אנחנו נותנים אמון מלא בצוות החברה, בטכנולוגיה שלה וביכולתם להוביל את מחשוב העל בחלל בשנים הקרובות", הוסיף.
"הטכנולוגיה של Ramon.Space תשחק תפקיד מהפכני בפתרון חלק מהאתגרים המרכזים בענף", אמר ברק בן אליעזר שותף מנהל ב-Deep Insight. "החדשנות הטכנולוגית של החברה תאיץ פיתוח של מערכות מחשוב ועיבוד מידע חכמות בחלל, בתעשייה של 350 מיליארד דולר שצפויה לגדול ליותר מטריליון דולר בשנים הקרובות", הוסיף.
"תעשיית החלל נמצאת בשלב של טרנספורמציה הודות לאימוץ רחב היקף של מחשוב שתורם להוזלת עלויות. עדיין, הטכנולוגיה הנמצאת בשימוש בחלל נמצאת בפער של שנים מזו שבכדור הארץ", אמר כריס פנג, נשיא UMC Capital ."מערכות המחשוב של רמון ספייס יספקו פתרונות בעשור הנוכחי ובעשורים הבאים ואנחנו גאים להיות חלק ממסע מדהים זה בשנים הבאות", הוסיף.
סטיבן לאו, מנהל ב-WorldQuant Ventures אמר: "אנחנו מאמינים שתחום המחשוב הוא אחד מהתחומים המרגשים ביותר בכלכלת החלל. Ramon.Space היא בעלת טכנולוגיות קצה בתחום של למידת מכונה ותוכנה, וצפויה להשפיע על חיינו מעל לכל דמיון", הוסיף.