בשנים 2018-2019, מטא רכשה את הסטארט-אפים רדקיקס וסרוויספרנד, אך לא דיווחה על עסקאות אלה לרשות התחרות
רשות התחרות הישראלית וחברת מטא הגיעו להסכם פשרה, לפיו מטא תשלם 25 מיליון ש"ח על אי דיווח על שתי רכישות שביצעה בישראל. בשנים 2018-2019, מטא רכשה את הסטארט-אפים רדקיקס וסרוויספרנד, אך לא דיווחה על עסקאות אלה לרשות התחרות.
הבעיה התעוררה במאי 2021, כאשר רשות התחרות טענה כי לפי חוק התחרות, העסקאות האלו היו אמורות להיות מדווחות לקבלת אישור מהמנהל הכללי של רשות התחרות לפני הסגירה. החוק קובע שצדדים בעסקה חייבים להגיש הודעת איחוד לרשות התחרות אם הם מקיימים את אחד משני הסף הכלכליים: סף המחזור – לפיו כל הצדדים לעסקה מגלגלים הכנסות בישראל של יותר מ-387 מיליון ש"ח ולפחות שני צדדים לעסקה מגלגלים הכנסות בישראל של יותר מ-21 מיליון ש"ח או סף נתח השוק – לפיו אחד הצדדים לעסקה הוא מונופול בשוק כלשהו בישראל – גם אם השוק אינו קשור לחברה המועדפת.
במקרה של מטא, רשות התחרות טענה כי למרות שהצדדים לא הגיעו לסף המחזור, המיזוגים היו נדרשים לדיווח מכיוון שמטא מחזיקה במונופול בשוק המדיה החברתית למשתמשי קצה.
רשות התחרות הדגישה כי אילו העסקאות היו מדווחות, הן היו מאושרות, מה שמרמז על כך שהכשל בדיווח היה יותר מטכני בטבעו ולא גרם לנזק תחרותי. עם זאת, רשות התחרות שואפת לאכוף כל כשל בדיווח באופן נמרץ..
הסכם הפשרה זה כעת פתוח להערות הציבור למשך 30 ימים לפני שיוגש לבית הדין של רשות התחרות. המקרה מדגיש את החשיבות של חברות זרות להיות מודעות ולציית למדיניות של רשות התחרות בנוגע להודעות איחוד.