מדד MLPerf של התעשייה פרסם הלילה את תוצאותיו ולראשונה הראה כיצד מעבדי חברות שונות מתמודדות עם אימון מידע המיועד ל צ'אטבוטים, כמו צ'אט GPT. אינטל ואנבידיה היו החברות היחידות שהגישו את המעבדים שלהן למבדקים לעומת AMD, גוגל, אמזון AWS שבחרו שלא
תוצאות מדד ביצועי הבינה המלאכותית של התעשייה, MLPerf Training 3.0 של MLCommons, שהתפרסמו מראות כי מעבדי-Gaudi2 מבית הבאנה לאבס הישראלית, שבבעלות אינטל, מספקים חלופה הולמת למעבד ה-H100 של NVIDIA בפרמטר של יחס מחיר לביצועים, ומציגים ביצועים מרשימים באימון מודלי שפה גדולים (LLMs) עבור שורה ארוכה של מבחני AI. המדד החדש בדק לראשונה כיצד מעבדי חברות שונות מתמודדות עם אימון מידע המיועד ל צ'אטבוטים, כמו צ'אט GPT, לצד דרך אימון מודלים של שפה גדולה (LLM) אחרים. התוספת של LLMs לחבילת הבנצ'מרק מגיעה בזמן קריטי כאשר ארגונים רבים מטמיעים טכנולוגיות AI גנרטיביות. לתוצאות המלאות.
chatGPT3 לא משמש כמוצר השוטף של אופן AI אבל הוא מוצע לכל מי שרוצה לבנות תוספים.
למעבדי Gaudi2 ארך 311 דקות לבצע מבחן אימון של צ'אט GPT מדור 3. באינטל מציינים כי תוצאות המדד מהוות אימות משמעותי לאיכות הביצועים של המעבד מבית הבאנה לאבס בהיבטים של ראייה ממחושבת ועיבוד שפה טבעי, כמו גם התאמות הגודל שלו. שילוב של אלו עם יתרון העלות, גם בצד השרת וגם בצד המערכת, ממצבים את ה-Gaudi2 כחלופה הולמת למעבד ה-H100 של NVIDIA.
בבדיקה נוספת שנערכה המדד הראה כי לקוחות שישתמשו גם מעבדי ה-Xeon Scalable לשרתים מהדור הרביעי של אינטל, ולא במעבדי AI יעודיים כמו הבאנה לאבס, יוכלו לקבל ביצועי למידה עמוקה טובים מאוד מבלי שיאלצו להשקיע עלויות כספיות נכבדות הנדרשות בבניית מערכות בינה מלאכותית ייעודיות. באינטל מסבירים כי לקוחות שירצו לרכוש את מעבדי הענן של אינטל מהדור הרביעי יוכלו להשתמש בהם "היישר מהקופסה" עבור חישובי בינה מלאכותית.
"תוצאות ה-MLPerf האחרונות מציגות את הערך שמעבדי ה- Xeonומאיצי הלמידה המעמיקה Gaudi2 של אינטל מספקים ללקוחות בתחום הבינה המלאכותית. המאיצים המובנים של Xeon הופכים אותו לפתרון אידיאלי להרצת עומסי בינה מלאכותית על מעבדים למטרות כלליות, בעוד שמעבדי ה-2Gaudi מספקים ביצועים תחרותיים עבור מודלים של שפות גדולות ובינה מלאכותית יוצרת תוכן". אמרה סנדרה ריברה, סגנית נשיא ומנכ"לית קבוצת הדאטה סנטר והבינה מלאכותית של אינטל. "