אינטל והוועד האולימפי הכריזו על חידוש באולימפיאדת פריז 2024 עם Athlete 365, צ'אטבוט מבוסס AI שיסייע ל-11,000 ספורטאים. מניווט במתקנים ועד מידע על כללי התחרויות, הטכנולוגיה מבטיחה שהספורטאים יוכלו להתמקד במה שחשוב באמת – הביצועים שלהם בזירה האולימפית. זוהי רק ההתחלה של מהפכת ה-AI שאינטל מביאה למשחקים
אינטל והוועד האולימפי הבינלאומי (IOC) הכריזו על השקת Athlete 365, צ׳אטבוט מבוסס בינה מלאכותית, שיסייע ל-11,000 הספורטאים במשחקים האולימפיים בפריז 2024. הצ'אטבוט, המופעל על ידי טכנולוגיית Intel Gaudi מיועד לספק מידע חיוני ומדויק לספורטאים בזמן אמת, ובכך לשפר משמעותית את חווייתם במהלך המשחקים.
Athlete 365 מציע לספורטאים גישה מהירה וקלה למידע תפעולי חיוני באמצעות סמארטפונים ומחשבים אישיים עם יכולות AI. הצ׳אטבוט יודע לעבד מאות עמודים של מידע קריטי בחצי שנייה בלבד, ולהציג אותו בממשק שיחה ידידותי. המידע מבוסס על מסמכים שסופקו על ידי ה-IOC והאקוסיסטם שלו, מה שמבטיח אמינות ודיוק במידע.
ג'סטין הוטארד, סמנכ"ל בכיר ומנהל כללי של מרכז נתונים ו-AI באינטל, אמר: " Athlete 365 מדגים כיצד הגישה הפתוחה של אינטל ל-AI יכולה לשנות את חוויית הספורטאים האולימפיים. אנו גאים לספק טכנולוגיה שמאפשרת לספורטאים להתמקד במה שחשוב באמת – הביצועים שלהם בזירה האולימפית."
הצ'אטבוט מופעל על ידי מאיצי AI Intel Gaudi 2 על ענן המפתחים Tiber של אינטל, המבטיחים ביצועים מהירים ויעילים. בנוסף, אינטל פיתחה מערכת Retrieval Augmented Generation (RAG) מותאמת אישית, המבטיחה דיוק גבוה בתשובות הניתנות לספורטאים.
היתרונות של Athlete 365 הם רבים. הצ׳אטבוט יודע לספק לספורטאים מידע מדויק בזמן שהם זקוקים לו, בנוסף, הוא מסייע בניווט במתקנים האולימפיים, ומציג מידע על לוחות זמנים, כללי תחרויות, ועוד. כמו כן, הוא משפר את היעילות התפעולית של המשחקים על ידי אספקת מידע מהיר ומדויק לפי דרישה.
מערכת Athlete 365 משתמשת במודל שפה מתקדם בשם Mistral-7B המשלבת טכנולוגיות לעיבוד שפה טבעית. המערכת מסוגלת לעבד שאלות ולספק תשובות תוך חצי שנייה, הודות לשילוב של מאיצי הבינה המלאכותית Intel Gaudi 2 ומעבדי Xeon.
הטכנולוגיה גמישה ומאפשרת הוספת מסמכים חדשים גם במהלך האירוע. חשוב לציין, כי המערכת אינה שומרת מידע אישי של המשתמשים, מה שמבטיח את פרטיותם. המערכת מופעלת על תשתית הענן המתקדמת של אינטל, מה שמאפשר ביצועים מהירים ויציבים לאורך כל תקופת המשחקים האולימפיים.
בהדגמה אותה קיימה אינטל עבור עיתונאים, נבחנה היכולת שלו לענות על מגוון של שאלות. למשל, מתי מותר לספורטאים לצלם ולשתף תמונות וסרטונים מאתרי משחקים. התשובה שניתנה היא כי הדבר אפשרי כל עוד הספורטאי עומד בכללים מסוימים, כמו הגבלת אורך הסרטונים לשתי דקות והימנעות מפגיעה בפרטיות של אחרים. הצ׳אטבוט גם הבהיר כי ספורטאים אינם יכולים להשתמש בצלמים מקצועיים, אלא רק בטלפונים הניידים האישיים שלהם.
בנושאים רגישים יותר, הצ'אטבוט סיפק מידע מקיף על מדיניות הוועד האולימפי הבינלאומי בנוגע לשימוש בסמים והטרדה. הוא הדגיש את העמדה הנחושה של הוועד נגד הטרדה והתעללות, וציין את קיומן של יוזמות חינוכיות בנושא. בנוגע לשימוש בתרופות, הצ'אטבוט הזהיר כי יש לבדוק בקפידה את הרכיבים של תרופות נגד הצטננות לפני השימוש בהן, שכן בתנאים מסוימים, חלק מהרכיבים עלולים להיחשב כחומרים אסורים.
מעבר לצ'אטבוט Athlete 365, אינטל צפויה להציג במהלך האולימפיאדה בפריז מגוון רחב של טכנולוגיות חדשניות. במעבדת הביצועים AI באצטדיון דה פראנס, המבקרים יוכלו להתנסות במערכת ניתוח תנועה מתקדמת המבוססת על AI. המערכת מנתחת יכולות אתלטיות וממליצה על ענפי ספורט מתאימים. ב"סלון אינטל" במלון רויאל מונסו, החברה תציג שידורי 8K באיכות גבוהה, מודלים דיגיטליים של אתרי התחרויות, ויישומי AI מתקדמים לעריכת וידאו ויצירת תוכן. במרכז השידור הבינלאומי, אינטל תדגים טכנולוגיות שידור וירטואליות, יצירת דגשים אוטומטית באמצעות AI, ושילוב מציאות רבודה בשידורים חיים. כל אלה ממחישים את המחויבות של אינטל לחדשנות טכנולוגית ואת תרומתה המשמעותית לחוויית המשחקים האולימפיים המודרניים.