כיום מוערך השוק ב-33 מיליארד דולרים.
שוק רכיבי המוליכים למחצה לתחום האינטרנט של הדברים (IoT) יצמח בקצב צמיחה שנתי מורכב של 19 אחוזים מ -33 מיליארד דולר בשנת 2020 ל -80 מיליארד דולר בשנת 2025, כך נכתב בדו"ח חדש של חברת תובנות השוק IoT Analytics .
חדירתם של רכיבי מוליכים למחצה המסווגים כ- IoT צפויה לגדול מ -7% בשנת 2019 ל -12% עד 2025, כך נכתב בדו"ח. רכיבים עיקריים המניעים את צמיחה של מוליכים למחצה ב- IoT הם יחידות מיקרו-בקרים (MCU), ערכות שבבי קישוריות , ערכות שבבים של בינה מלאכותית (AI) ומערכות שבבים ומודולים של אבטחה.
החדירה הגוברת של מוליכים למחצה להתקני IoT תחייב את יצרני השבבים לשים דגש משופר על דרישות ה- IoT האופייניות, למשל, הספק נמוך במיוחד, גורם צורה קטן יותר ואבטחה מובנית.
"התעשייה הרוויחה מהצורך ברכיבי מוליכים למחצה בעלי ערך גבוה יותר למספר טכנולוגיות חדשות שבלטו בשנים האחרונות. לדוגמה ניתוח ביג דטה, תקשורת סלולרית, משחקים, מכוניות מקושרות ואוטונומיות למחצה, ובמידה רבה צמיחה מהירה של מכשירי ה- IoT", נכתב בדו"ח.
מספר חיבורי מכשירי ה- IoT הפעילים גדל מ -3.6 מיליארד בשנת 2015 ל -11.7 מיליארד בשנת 2020, על פי הערכת IoT Analytics. על פי התחזית, עד סוף שנת 2025, יהיו בעולם כ- 30 מיליארד חיבורי IoT.
העלייה בביקושים בשוק מוליכים למחצה של IoT היא רחבה ונוגעת ברוב פלחי התעשייה, כולל תעשייה, רכב, אנרגיה ושירותי ובריאות.
מכשירי IoT צרכניים כמו שעונים חכמים ואביזרים אלחוטיים קטנים יותר רואים בשנים האחרונות ביקוש גבוה במיוחד, מה שגרם לכמה חברות, כולל כמה מיצרניות הסמארטפונים שלא ייצרו מכשירי IoT לפני כמה שנים לעבור למערכת האקולוגית של IoT.
הפיצוץ הנוכחי במכשירי ה- IoT ימשיך להניע את שוק המוליכים למחצה של IoT וככל הנראה יוביל לחידושים נוספים של מוליכים למחצה על רקע היקפי ייצור גבוהים יותר, נכתב בדו"ח.
תקציר הדוח באתר IoT Analytics
https://iot-analytics.com/rise-of-iot-semiconductor/