כך גילה ג'וני סרוג'י, סגן הנשיא הבכיר לטכנולוגיות חומרה של אפל באסיפת בעלי המניות של החברה
תסווגו את זה בתור "צפוי, אבל טוב שקיבלנו אישור". סגן הנשיא הבכיר לטכנולוגיות חומרה של אפל, ג'וני סרוג'י, מאשר באסיפה של החברה שהחברה מתכננת את מודם דור 5 הראשון שלה. "השנה התחלנו בפיתוח של המודם הסלולרי הפנימי הראשון שלנו שיאפשר עוד שינוי אסטרטגי חשוב", אמר סרוג'י. "השקעות אסטרטגיות לטווח ארוך כאלה קריטיות כי הן מאפשרות את המוצרים שלנו ומבטיחות שיש לנו צמרת פיתוח עשירה של טכנולוגיות חדשניות לעתיד שלנו".
ההחלטה של אפל לקנות את חטיבת המודמים דור 5 של אינטל בשנה שעברה הבהירה שחברה רוצה לנוע בכיוון הזה, וקל להבין מדוע. אפל עוברת למעבדים מרכזיים ומעבדים גרפיים משלה בשנים הקרובות והיא כבר בונה את השבבים מסדרה W וסדרה H, שמציעים חיבוריות בלוטות' ו-Wi-Fi. תוסיפו מודם דור 5, ויש לאפל שלושה מהשבבים הכי רווחיים בכל מכשיר אלקטרוני.
אפל חתמה על הסכם פטנטים לשש שנים עם קוואלקום בשנה שעברה, אבל זה לא אומר אוטומטית שלא נראה מודם של אפל עד 2025. עסקאות מורכבות של רישיונות לפטנטים בטלפונים חכמים הם הנורמה, לא החריג, וייתכן שאפל תצטרך הסכם פטנטים מתמשך עם קוואלקום כדי להפיץ מכשירים באופן חוקי. זה גם לא בהכרח לרעת אפל אם יעברו כמה שנים עד שתסיים ליצור מכשיר משלה.
יחד עם זאת, תכנון מודם סלולרי נחשב לקשה באמת. לדברי המומחים ההערכה היא שכאשר חטיבת המודמים היתה בבעלות אינטל היא פיגרה אחרי לוח הזמנים המתוכנן, אך אפל האיצה את הפיתוח. ההערכה היא שאם היא היתה צריכה להתחיל את הפיתוח מאפס כדי לפתור בעיות משמעותיות ייתכן שהא יארך עוד יותר.
לדברי מומחה התעשייה ג'ואל הרוסקה, ההצלחה האדירה של אפל מאמתת (אם היה צורך באימות נוסף) את מה שמכונה "מודל הייצור". לפני הקמת TSMC, חברות שמכרו מיקרו-מעבדים בנו אותן גם כן אך הצלחת TSMC האיצה את ההפרדה הזו.