במשך 15 חודשי שהותו בשבי סירבה החברה לאפשר לעובדיה בישראל לבצע כל פעולות הזדהות איתו למעט בישראל. היום תירץ המנכ"ל אנדי ג'סי כי הדבר נעשה במסגרת מאמצים מאחורי הקלעים לשחרורו. זאת בניגוד לאנבידיה שהמנכ"ל עצמו ערך פעולות הזדהות עם העובד של החברה אבינתן אור
אלכסנדר "סשה" טרופנוב, מהנדס חשמל בחברת Amazon Web Services (AWS), חזר אמש במסגרת הפעימה השישית של שלב א' בשחרור החטופים.
טרופנוב נחטף במהלך התקפת חמאס על קיבוץ ניר עוז ב-7 באוקטובר 2023, בעת ביקור משפחתי, גם אמו ילנה וסבתו אירינה נחטפו. אביו נרצח. אמו וסבתו השתחררו בנובמבר 2023, אך טרופנוב נותר בשבי במשך כמעט 16 חודשים עד לשחרורו בשבת האחרונה.
רק בשבת, עם שחרורו, פרסם מנכ"ל אמזון אנדי ג'סי פרסם בבלוג רשמי את הודעתו, בה הביע הקלה רבה והדגיש כי צוות ייעודי עבד מאחורי הקלעים כדי לקדם את שחרורו, אך נבחרה שתיקה פומבית מתוך חשש שהצהרות רשמיות עלולות לסכן את טרופנוב או לפגוע בסיכוייו להשתחרר: "מאז שנודע לנו על חטיפתם של סשה ומשפחתו, הפעלנו צוות ייעודי שעבד מאחורי הקלעים עם מומחים כדי לתמוך במאמצים להביא לשחרורם ולהבטיח שעשינו את הדבר הנכון עבורם ועבור ביטחונם – כולל הימנעות כואבת מלהגיב בפומבי מחשש שנשפיע לרעה על יכולתם להשתחרר או על היחס אליהם בשבי."
שתיקה זו עוררה ביקורת חריפה הן בקרב עובדי החברה והן בקרב הקהילות היהודיות והישראליות, כאשר עובדים אמריקאים וישראלים הביעו את תסכולם ואף ערכו הפגנות, ובאירוע שהתקיים ב-AWS בלס וגאס נשכרה משאית ועליה תמונתו במאמץ ללחוץ על ההנהלה להראות סולידריות.
במקביל, מנכ"ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, פעל באופן פומבי וקרא לשחרור עובד שהוחזק, מה שהעלה שאלות בנוגע להבדלים בגישות של חברות טכנולוגיה מובילות כלפי עובדי החברה במצבי משבר ביטחוני. חלק מהמבקרים, ביניהם דמויות בכירות במגזר הפיננסי כמו ביל אקמן, טענו כי האחריות הראשונה של כל מנכ"ל היא להבטיח את ביטחון העובדים ולהביע תמיכה פומבית בסיטואציות כאלה.
בעוד שהנהלת אמזון העולמית העדיפה לשמור על שקט, הסניף הישראלי של החברה פעל באופן שונה – תמונתו של טרופנוב הוצגה באירועים מקומיים והעובדים קיבלו אפשרות להשתתף במבצעים להגברת המודעות למקרה, מה שהדגיש את חשיבות התמיכה והסולידריות במישור הקהילתי והארצי. אמזון, שלה נוכחות משמעותית בישראל עם מרכזי נתונים מקומיים, מאות עובדים ושיתוף פעולה בפרויקטים מרכזיים כגון פרויקט Nimbus של ממשלת ישראל, נמצאת כעת במרכז דיונים ציבוריים על אחריות חברתית ותאגידית בתקופות משבר, כאשר המקרה מעמיד את החברה בפני אתגרים חדשים של אמינות והבעת סולידריות במצבים של סיכון ביטחוני ואישי.