דו"ח מיוחד של ענקית התקשורת אריקסון מביט אחורה אל כמה ממגמות ואירועי המפתח שעיצבו את העשור האחרון בעולם התקשורת, וחושף את התחזיות המעודכנות עד 2027 * הנחת היסוד לפיה הדור החמישי יהפוך לדור המובייל עם הפריסה המהירה ביותר עד כה, התחזקה עם הערכה מעודכנת של קרוב ל-660 מיליון מנויי G5 עד סוף השנה הנוכחית.
ענקית התקשורת אריקסון מפרסמת את דו"ח הניידות הדו שנתי הממפה את השימוש בטכנולוגיות תקשורת ואינטרנט סלולרית ברחבי העולם ואת המגמות הצרכניות המובילות. על פי אריקסון, הדו"ח חושף גידול של כמעט פי 300 בתעבורת נתונים באמצעות קישוריות סלולרית מאז 2011 – השנה בה Ericsson Mobility Report פורסם לראשונה. הממצאים, המבוססים על נתוני רשת מעודכנים והיסטוריים, כלולים במהדורה מיוחדת.
הנחת היסוד לפיה 5G תהפוך לדור המובייל עם הפריסה המהירה ביותר עד כה, התחזקה עם הערכה מעודכנת של קרוב ל-660 מיליון מנויי 5G עד סוף השנה הנוכחית. העלייה נובעת מביקוש חזק מהצפוי בסין ובצפון אמריקה, המונע בחלקו מירידת המחירים של מכשירי 5G. כמו כן, הייתה תוספת של 98 מיליון מנויי 5G ברחבי העולם ברבעון השלישי של 2021, בהשוואה ל-48 מיליון מנויי 4G חדשים. ההערכה היא שעד סוף 2021 רשתות ה-5G יספקו כיסוי ליותר מ-2 מיליארד אנשים.
לפי התחזיות האחרונות, טכנולוגית הדור החמישי נמצאת בדרך להפוך לטכנולוגיית הגישה לרשת המובייל הדומיננטית ביותר. עד 2027 הדור החמישי צפוי להיות אחראי לכ-50% מכל מנויי המובייל בעולם, יכסה 75% מהאוכלוסייה העולמית ויעביר 62% מכלל התעבורה הגלובלית בטלפונים חכמים עד 2027.
לפי הדו"ח, בשווקים מפותחים הדומים לישראל כגון אירופה וארה"ב, הדור החמישי יהווה עד 2027 83% ו 90% מהמנויים הסלולריים בהתאמה.
תעבורת הנתונים ברשתות הסלולריות עלתה ב-42% ברבעון השלישי של 2021 לעומת אשתקד עם נפח של כ- 78 אקסה-בייט (EB), כולל תעבורה שנוצרה בידי שירותי גישה אלחוטית לבתים (FWA). ברבעון השלישי לבדו תעבורת הנתונים הסלולריים הייתה גדולה יותר מכל התעבורה הסלולרית שנוצרה אי פעם עד סוף 2016. התחזיות החדשות מגלות שתעבורת הנתונים הכוללת ברשת הסלולרית צפויה להגיע ל-370 EB עד סוף 2027.
בנוסף, הדו"ח חושף כי אופי החיבורים הניידים משתנה בקצב מהיר, שינוי זה תורם לעלייה הרציפה בנפח תעבורת הנתונים ברשתות הסלולריות. IoT בפס רחב כבר הפך לפלח השוק הדומיננטי ביותר של יישומי IoT סלולרי, כשהוא עובר את פלח השוק של חיבור IoT באמצעות 2G/3G. הוא צפוי להיות אחראי ל-47% מכלל חיבורי ה-IoT הסלולריים עד סוף 2021, בהשוואה ל-37% של רשתות 2G/3G ו-16% של טכנולוגיות Massive IoT (NB-IoT ו-Cat-M).
תחזיות חדשות מחזקות את ההערכות להאצה מהירה של פריסות IoT מסיביות בשנים הקרובות, בתרחישי שימוש כגון מוצרי בריאות אלקטרונית לבישים, מעקב אחר נכסים לוגיסטיים, ניטור סביבתי, מונים חכמים, והתקני מעקב וניטור חכמים בתחום הייצור. פריסות IoT מסיביות צפויות להוות 51% מכלל חיבורי ה-IoT הסלולריים עד 2027. כמות חיבורי ה-FWA אמורה לצמוח במשך תקופת התחזית, כמעט פי שלושה – מ-88 מיליון עד סוף 2021, עד כ-230 מיליון ב-2027. כמעט מחצית מהחיבורים הללו צפויים להיות ברשתות 5G.
אלון ברמן, מנכ"ל אריקסון ישראל הוסיף: "בעשור האחרון ראינו את ההשפעה הדרמטית שהייתה לטכנולוגיה הסלולרית כמעט על כל היבט של חיינו. על פי הערכות הדו"ח האחרון, מגמה זו תתחזק, הטכנולוגיה של הדור החמישי תהווה פלטפורמה לחדשנות הרבה יותר מדורות קודמים וקצב השינוי יואץ. אני מאמין שבשנים הקרובות נראה פריסה נרחבת של טכנולוגית הדור החמישי גם בישראל ושעד 2027, שיעור החדירה של הדור החמישי בישראל יהיה דומה לזה שאירופה כלומר יותר מ 80%"
בדקו את מהדורת Ericsson Mobility Report November 2021 ואת Ericsson Mobility Report Journey.