גרגורי בריאנט, סגן נשיא והמנהל הכללי של קבוצת המחשוב באינטל: אנו מתקדמים יפה ב-7 ננומטר
מעבדי 10th Gen Intel Core. המחשה: אינטל |
אינטל הכריזה על השקת מעבדי 10th Gen Intel Core – שם הקוד "IceLake" שפותחו באינטל ישראל ומושקים כעת ברחבי העולם. המעבדים החדשים יגיעו בכמה רמות עוצמה, ממעבדי Intel Core i3 ועד Intel Core i7. לראשונה אינטל משלבת בינה מלאכותית מובנית בתוך המעבדים החדשים, יחד עם ארכיטקטורת Gen11 (גרפיקה), טכנולוגיית Thunderbolt ו-Intel Wi-Fi 6 (Gig+).
אינטל הכריזה לראשונה כי תעבור לטכנולוגית צומת 10 ננומטר בשנת 2015 אך הגיעה לכך רק כעת, כאשר יריבותיה, TSMC וסמסונג כבר מייצרות ייצור המוני בטכנולוגיה זו. מצד אחד היה לאינטל מזל שאף חברה לא הצליחה להכנס לשוק המחשבים האישיים, וגם התחרות עדיין חלשה בתחום השרתים. מצד שני – זה שוק שאינו צומח, ואינטל ביחד עם יצרני המחשבים האישיים צריכים להיות יצירתיים כדי לבלום את הירידה.
מעבדי 10th Gen Intel Core מבוססת על ארכיטקטורה חדשה בשם סאני קוב (Sunny Cove) שפותחה באינטל חיפה. המעבדים החדשים מיועדים למחשבים נישאים (לאפטופים) ומחשבי 1-2 (מעבדים בסדרות U ו-Y). האספקה של מעבדי 10th Gen Intel Core, תתחיל בחודש יוני ובשלב זה לא נמסר כמה יעלו. והם צפויים להגיע למדפים לקראת חגי סוף שנת 2019. בתערוכת קומפיוטקס צפויות שותפות ה-OEM של אינטל, לרבות דל ולנובו, לספק הצצה ראשונה למחשבים ניידים חדשים שיתבססו על מעבדי 10th Gen Intel Core .
מעבדי אייסלייק יכללו באופן מובנה את טכנולוגיית את Thunderbolt 3 וכך תאפשר לצמצם את גודל הלוח הכולל. השיפור בממדי הלוח מיתרגם למארזים קטנים יותר או לסוללות גדולות יותר או חיי סוללה ארוכים יותר.
בנוסף אייסלייד כולל גם את טכנולוגיית Wi-Fi 6 (המבוססת על תקן 802.11ax) הדור הבא של קישוריות אלחוטית. דורון טל, מנהל מנכ"ל קבוצת התקשורת האלחוטית בקבוצת הבתים החכמים של אינטל, אומר כי האינטגרציה של Intel Wi-Fi 6 (Gig+) בפלטפורמת Intel 10th Gen מסייעת להעמיד מהירויות ווי-פיי גיגביט גבוהות יותר לרשותן של יותר פלטפורמות PC בנוסף ליתרונות אחרים כגון חיסכון בעלויות, צריכת חשמל וטיוב ביצועים.
גרגורי בריאנט, סגן נשיא והמנהל הכללי של קבוצת המחשוב באינטל , מסר כי "השיפורים הם בכל ההיבטים, כמו למשל שיפור של יותר מפי 2 בביצועי המשחקים והמדיה, ביצועי קישוריות אלחוטית טובים פי שלושה, שיפור של יותר מפי 2 בטרנסקוד וידיאו, ושיפור של פי שניים בביצועי הבינה המלאכותית".
בריאנט מסר כי המוח שמאחורי אייסליק הוא סאני קוב (Sunny Cove), הדור הבא של המיקרו-ארכיטקטורה של אינטל. היא נועדה לשפר את הביצועים וצריכת החשמל החסכונית הן במחשוב כללי והן במטלות ספציפיות כגון AI, קריפטוגרפיה ורישות.
בריאנט מסר "אנו מתקדמים יפה לקראת 7 ננומטר. אנו מתמקדים בהשגת איזון בין לוחות זמנים, ביצועים, עוצמה ועלות בכדי לספק את הטכנולוגיות ומאיצים את החדשנות באמצעות פישוט המורכבות של תכנון התהליך. בהשוואה ל-10 ננומטר, תהליך ה-7 ננומטר שלנו יספק יכולת מדרוג (סקיילינג) גדולה פי 2 וצמצום של פי 4 בכללי התכנון. זה יהיה ה-צומת הראשון שעושה שימוש ב-EUV וישתמש גם במארזי Foveros ו-EMIB. אנו מתכננים גם לספק התקדמות משמעותית מתמשכת בין הצמתים במהלך חיי תהליך 7 ננומטר.
{loadposition content-related} |